Sahul, o metoda sigura de educare a elevilor

In acesta vara, in loc sa mearga in vacanta, ub grup de cercetatori de la Universitatea din Trier, au facut un studiu experimental legat de introducerea sahului in scoala primara.
AOL Beta - Connected, Signed-On 10302009 94401 PM

Rezultatele au aratat ca elvii de 6 ani care au inceput sa invete cum sa joace sah, au invatat mult mai usor matematica si gramatica limbii Germane.

Cu alte cuvinte, cercetatorii au dovedit ca, cei care joaca sah sunt mai buni in toata perioada scolii primare.

Din acest motiv sahul este considerat acum o metoda de educatie in scoala primara din Germania.

Sahul ajuta copiii sa isi dezvolte logica si reprezinta un bun exercitiu pentru creier. Sahul poate fi util in a facilita integrarea copiilor straini (peste 8 milioane de studenti in Germania sunt emigranti sau copii ai emigrantilor).

Acesta metoda pentru imbunatatirea performantelor elevilor in discipline traditionale, precum gramatica si matematica, este folosita in toate scolile primare din Germania.

Cea mai mare problema pentru profesori a fost cand, copiii au invatat cum sa joace si au inceput sa sa ii bata. Trebuie sa spunem ca este evident ca elevii pot devenii mai buni decat  profesorii.
Din acest motiv profesorii sunt asistati de jucatori de sah in timpul “orelor de sah”.

Nu stiu daca locuiti in Germania sau nu, realitatea este  ca rezultatele stiintifice au demonstrate ca sahul este un bun sport educational si oate ajuta copii sa isi dezvolte nu doar cunostiintele matematice ci si competentele legate de gramatica si literatura.

Traducere dupa Susan Polgar,  preluat de pe clevergames.wordpress.com

  • 2
  • 1024
  • 0

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.