Sah: Cupa “Sportul Salajean”, editia a II-a

Cea de-a doua editie a competitiei s-a disputat la finele saptamanii trecute, sub egida “Sportul pentru Toti”, cu sprijinul Asociatiei Judetene Sportul Pentru Toti si a Directiei pentru Sport a Judetului Salaj. Turneul a inceput vineri, la Restaurantul “Time-Out”, cand au avut loc intrecerile rezervate seniorilor.

Salaj_sah_1

Organizatorii l-au acceptat in concurs si pe copilul minune al sahului salajean, este vorba despre Andrei Farcas (14 ani). Au fost formate doua grupe, iar partidele s-au disputat dupa sistemul fiecare cu fiecare. Dupa dueluri disputate, primii trei din fiecare grupa s-au calificat la faza finala, programata vineri. Din grupa A s-au calificat Mircea Bodea, Leontin Moga si Viorel Bonte, iar din Grupa B Andrei Farcas, Cristian Chis si Demyen Zoltan. Fata de editia inaugurala, a fost organizata si o intrecere pentru copii. Intrecerea s-a bucurat de o prezenta destul de numeroasa, la start aflandu-se 15 participanti din Zalau si Hida. Rezultatul?

turn_negru

O participare selectiva, cu meciuri foarte disputate, tactici si… gambituri. Parintii care au insotit copiii s-au declarat incantati de competitie, iar aportul unor oameni de sah, precum Csilla Sajter, a fost salutar! De altfel, dupa partide, fosta campioana nationala a fost asaltata de copii si parinti, deopotriva. De altfel, pe toata durata competitiei, a surprins maturitatea pregatirii tinerilor sahisti, semn ca acolo jos se munceste! Meciuri de tip R. Moldovan – C. Pop, G. Cocis – M. Brehe, P. Chis – Antal A. au starnit chiar comentarii si analize temeinice. Printre deschideri si rocade, jucatorii s-au destins la un… suc. La final, copiii au primit rasplata eforturilor, ziarul “Sportul Salajean” acordand diplome si plachete fiecarui participant, iar concurentii de pe podium au primit si cate un trofeu personalizat. Speram ca acesta a fost inceputul unei noi miscari sahiste in Zalau, ce se vrea cat mai dinamica, in contextul actual.

(Scris de  Leontin MOGA in Sportul Salajan)

1 Comentariu

  • Jack

    pai mult succes lui andrei farcas ,copilul minune al sahului salajan , sa ajunga macar maestru

    octombrie 18, 2009 - 8:17 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.