Craiova: Sahul este sportul practicat de toate varstele la lumina zilei sau a lunii

Craiova: Alexandru Oprea, multimedaliat la şah şi matematică

La doar zece ani, Alexandru este un copil foarte ocupat. Este mândru când se uită la diplomele, cupele şi medaliile obţinute la concursurile de şah şi matematică.

Oprea_alexandru

Alexandru Oprea impreuna cu medaliile si premiile obtinute

Avea doar patru ani, când s-a aşezat prima dată în faţa unui calculator, la firma de profil a părinţilor lui. „Mă duceam la serviciu la mami şi la tati şi mă jucam pe calculator. În ultimul timp am voie să intru şi pe messenger. Îmi place informatica“, începe Alexandru Oprea să povestească despre el. Doi ani mai târziu, a descoperit tainele şahului şi s-a legitimat la Liceul cu Program Sportiv Petrache Trişcu. „Aveam multă energie şi tatăl meu a decis că ar fi foarte bine să mă înscrie la şah. A început să îmi placă tot mai mult şi acum am ajuns să am rezultate importante la întreceri“, spune Alex.

În ultimii patru ani, micul şahist a obţinut şase medalii, o cupă, un trofeu şi peste 20 de diplome în competiţiile la care a participat. Pentru că avea nevoie de mişcare, băiatul s-a înscris în echipa de fotbal a şcolii şi participă la antrenamente o dată pe săptămână. Fotbaliştii săi preferaţi sunt Lionel Messi şi Cristiano Ronaldo

(Sursa: Scris de Flaviu Dinca pe www.adevarul.ro)

_____________________________________________________________________________________

Craiova: Campionat de şah la lumina lunii

Pasiunea pentru jocul de table sau şah îi adună în fiecare seară pe craioveni pe băncuţele de lângă Aleea Personalităţilor de la Teatrul Naţional.

Craiova_sah_luna

Sah sub clar de luna in parcurile Craiovene

Jocul ţine ore în şir şi nu contează dacă e lumină sau nu. Câteva ore petrecute aici dezvăluie  poveşti de viaţă, care mai de care mai colorate. Bătrânii nu se plâng de pensii mici sau de alte lipsuri. Vorbesc despre fotbal, despre tineri, despre viaţa de acum în comparaţie cu cea de pe vremea lor.

Ei spun însă că au o mare nemulţumire: „Aici, părculeţul este un fel de a doua noastră casă. Lumina de la beculeţele din pomi nu ne ajută. Noroc că e lună plină, altfel nu am vedea nimic. Ar trebui luminat mai bine”, a mărturisit un pensionar.

(Sursa: Scris de Irma Huculici pe www.adevarul.ro)

1 Comentariu

  • Jack

    felicitari d l oprea
    tine o tot asa
    sper sa nu te saturi de sah dupa 16 ani

    octombrie 9, 2009 - 7:31 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.