Craiova: O adevarata “Daciada” la sah in Oltenia

costica_dobra

Corespondenta de la Costica Dobra

La concursul de sah rapid desfasurat in zilele de 3-4 octombrie 2009 la hotelul Sydney locul I a fost castigat de Pirjol Lucian urmat in clasamentul general de Stegaroiu Marcel si Bida Mihai. Dar iata cum se prezinta tabloul complet al premiatilor acestei competitii desfasurata in cadrul proiectului “Sportul o sansa in plus pentru fiecare“, proiect finantat de Consiliul Judetean Dolj si organizat de C.S.M. Craiova .

9 1

General

 1. Pirjol, Lucian-Marian – C.S. Universitatea Craiova;
 2. Stegaroiu, Marcel – C.S. Armata Cv. – C.S. Tinerii Maestri Cv.;
 3. Bida, Mihai-Eugen – C.S. Universitatea Craiova;

5 6 7

Fete

 1. Floroiu, Ioana-Alexandra (Dragasani) – C.S. Municipal Craiova;
 2. Micu, Diana-Maria – C.S. Municipal Craiova;
 3. Stanciu, Ioana-Georgiana (Dragasani) – C.S. Municipal Craiova;

8 2

Fete 8 ani: 1- Onescu, Eva-Maria-Bianca – C.S. Armata Cv. – C.S. Tinerii Maestri Cv.;

Baieti 8 ani: 1- Lupu Cristian (Simnicu de Sus) – C.S. Armata Cv. – C.S. Tinerii Maestri Cv.;

Fete 10 ani: 1- Davidescu, Miruna-Gabriela – C.S. Municipal Craiova;

Baieti 10 ani: 1- Popescu, Adrian-Teodor – C.S.S.-L.P.S. Petrache Triscu Craiova;

Fete 12 ani: 1- Cirlig, Ioana-Andreea – C.S. Municipal Craiova;

Baieti 12 ani: 1- Barbuleanu, Serban-Ioan – Palatul Copiilor Craiova;

Fete 14 ani: 1- Kevorchian, Andreea-Gabriela – C.S.Municipal Craiova;

Baieti 14 ani: 1- Dumitru, Mircea-Constantin-Adrian – Palatul Copiilor Craiova.

3 4

Marele castigator al acestei adevarate “Daciade” a fost ocupantul locului al II-lea, Marcel Stegaroiu, care a condus pana in ultima runda, numai infrangerea din aceasta, dupa ce castigase la numarul 1 (Bida Mihai) si remizase cu cel care avea sa castige competitiia a facut sa piarda locul I. Marcel Stegaroiu este nascut pe data de 12 aprilie 1993, este elev in clasa a X-a la Grupul Scolar Industrial Energetic, face sah mai serios de 1 an si este un produs al “Cismigiului craiovean. Marcel a debutat in competitii neoficiale in urma cu aproximativ o luna, la o cupa de cartier, insa acolo a avut ghinionul sa joace chiar in primul tur cu cel care avea sa castige competitia. Adus la acest concurs, de cel care il eliminase in competitia trecuta,  Marcel Stegaroiu a intrecut asteptarile devenind surpriza competitiei. Avand o pasiune iesita din comun pentru sah, Marcel daca ar fi putin slefuit si introdus in competitiile oficiale, ar avea un cuvant greu de spus, cel putin in competitiile locale.

Dar cati sahisti de valoare nu si-au inceput activitatea sahista in Cismigiul bucurestean? De ce nu ar fi valabila regula si pentru Craiova.

ALTE POSTARI RELEVANTE

4 Comentarii

 • Jack

  pai nu este valabila regula din simplu motiv ca orasul craiova nu e capitala bucuresti si daca stegaroiul l a intalnit intro cupa de cartier pe cel care avea sa castige ,cometitia asta nu inseamna ca l a intalnit pe cel mai valoros jucator din cartier in acel cartier locuiesc , cel putin 5 jucatori mai tari decat stegaroiu si cel putin inca doi jucatori la fel de tari sau poate mai tari decat cel care a castigat cupa ,care din diferite motive nu au jucat .Bida e cam locul 4 in craiova ma mir cum de a pierdut la un jucator necotat ca stegaroiu probabil nu i a dat atentie plus ca a fost sah rapid o sa vada d l stegaroiul cand ii va intalnii pe profesionistii craiovei la sah clasic
  craiova ar trebui mai intai sa si faca echipa cu care sa participe permanent in campionatul national pe echipe .
  unde or sa joace , cei ca stegaroiu si parjol dupa ce termina cu junioratul ?Bida o sa aiba unde sa joace dar ceilanti or sa ramana numai cu amintirea ca l au depasit pe Bida intr un concurs de sah rapid .

  octombrie 8, 2009 - 7:15 pm Raspunde
 • Marian

  Mihai Bida face sah de cel putin 5 ani, Marcel Stegaroiu inteleg ca a inceput sa citeasca cam de 1 an. E o diferenta, totusi. Faptul ca l-a invins pe Bida, chiar daca a fost intr-un concurs de sah rapid este o mare performanta, cu care poate sa se mandreasca. Nu cred ca poate spune cineva dupa o victorie ca este mai bun decat adversarul, daca este cat de cat obiectiv, insa Stegaroiu prin concursul foarte bun pe care l-a facut arata foarte bune calitati de jucator de sah, am putea spune chiar talent. Daca ar putea fi atras intr-un club si “slefuit”, cum se spune in articol, de un antrenor, acesta ar fi marele castig, altfel va ramane doar victoria singulara asupra unui mare jucator.

  octombrie 9, 2009 - 7:18 am Raspunde
 • Costica Dobra

  Nu inteleg de ce atata rautate, domnule Jack. Decat sa stati ascuns in spatele acestui pseudonim mai bine ati contribui la dezvoltarea miscarii sahiste in zona. Cum? Jucand, antrenand, arbitrand, organizand competitii si manifestari sahiste, astfel incat si Craiova devina un centru sahist puternic, precum: Timisoara, Iasi, Bucuresti. Eu nu cred ca e importat cine este acum primul sau al doilea in Craiova, dar cred ca este foarte important sa fie cat mai multi MMI si MI peste cativa ani in Craiova, chiar dintre craioveni. Suntem toti foarte buni, dar deocamdata la sah practic nu avem nici macar un MI, avem numai la corespondenta pe Daniel Cinca. Iata de ce noi trebuie sa ne unim fortele si pentru asta va invit sa cooperati cu toti factorii implicati in activitatea sahista. Mult succes in continuare si decizie inteleapta.

  octombrie 9, 2009 - 9:43 am Raspunde
 • Jack

  Pai inteleg ca pe Domnul Stegaroiu l-a batut cineva, probabil o fata, banuiesc Floroiu sau Cirlig. Nu este chiar asa tare, a avut doar un concurs reusit. In Craiova nu au existat mai mult de MF niciodata, poate sa devina Mihai Bida vreun posibil Maestru International caci ceilalti jucatori, desi Domnu Dobra zice ca sunt foarte buni, au forta de Maestru sau cel mult MF, nu mai pot progresa. In Craiova trebuie organizate mai multe concursuri si pentru seniori si pentru juniorii mari ca altfel se pierd… O sa imi ziceti ca nu sunt bani, pai si atunci de unde MM sau Mi domnule Dobra in orasul Craiova ? Deoarece sahu pe langa foarte multa munca si talent necesita si foarte multi pentru concursuri si materiale informative sa nu mai vorbesc de antrenori care lipsesc cu desavarsire in Craiova. Niciun antrenor craiovean nu poate duce pe un copil de categoria I. Cand domnii Lupu sau Stegaroiu vor deveni macar CM antrenati numai de domnul Dobra sau Alexandru Oprea si Popescu Teodor vor deveni Maestri antrenati numai de domnul Marcu atunci o sa cred si eu ca va aparea un MMI in urmatorul secol in Craiova. Eu bag destui bani in sah in raport cu venitul meu, ce pot sa fac mai mult ? Nu sunt un patron multimiliardar ca daca as fi as putea sa bag sume substantiale in sah, de a-si ridica si Echipa Romaniei pe locul 3 in Europa.

  octombrie 9, 2009 - 7:06 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.