Kasparov = 3 X Karpov: Kasparov domina categoric meciul cu Karpov de la Valencia

Nu stim cine l-a pus pe Karpov sa joace blitz cu Kasparov…

karpov_kasparov_b4

In anul 2009, Karpov a gafait si pentru prima oara in istoria ultimelor decenii de sah, el a cazut si fizic si poate ca si mental in fata lupilor mai tineri. Nu credeam ca in acest meci diferenta va fi asa de mare, dar cred ca scorul reflecta si faptul ca Garry a fost cu mult peste o umbra a lui Karpov. Nu stiu ce sa zic, ma tem ca urmeaza meciul lui Karpov cu Anand, in care campionul mondial s-ar putea sa nu mai aiba nici “respectul” pe care l-a avut in acest meci Kasparov. Prima partida cred ca l-a suparat tare pe  cel supranumit “tigrul din Baku” si imediat si-a ascutit ghearele si mintea si au urmat doar 2 remize si numai victorii pentru renascutul Kasparov.

Name    ELO        1     2     3     4     5     6     7     8     9     10     11     12     points
Kasparov2812    1     1     0     1     0    ½    1     1      1      1        1         ½    9
Karpov 2619    0    0      1     0     1    ½    0    0      0    0        0        ½   3

karpov_kasparov_b5

Fanii lui Karpov au fost dezamagiti de atitudinea lui in meci si nu atat pentru rezultatul acestui prim meci revansa. El pare sa isi fi pierdut increderea in intuitia sa , care a fost tot timpul carierei sale un punct de sprijin, pe care atunci cand l-a cautat l-a avut !

kasparov_carlsen02

Din pacate increderea nu creste odata cu inaintarea in varsta, dar speram ca pentru meciurile viitoare dintre ei, Karpov va redeveni mai sigur si mai inventiv. Ar fi foarte interesant pentru iubitorii sahului, daca s-ar organiza un meci intre Kasparov si Carlsen, insa Garry a declarat ca este antrenor si formatorul lui Magnus, si nu sparring-ul lui.

Aici puteti revedea toate partidele  de blitz!

ALTE POSTARI RELEVANTE

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.