Gary Kasparov impune in forta legea din prima zi: 2-0

Gary Kasparov – Anatoli Karpov– o rivalitate de peste 25 ani.

KvK

In articol puteti vizualiza cele doua partide de sah rapid jucate in prima zi

Desi Kasparov are mult mai multi suporteri decat Karpov, am avut o indoiala ca Garry va avea sanse reale in acest meci. Ma refeream la pauza de aproape 5 ani de zile, dupa retragerea lui Kasparov dupa Linares 2005, timp in care a dat numai cateva simultane sau a antrenat. Asta pe langa intrarea in viata politica, care credeam ca i-a mai redus substantial forta de joc.

Kar-Kas2

Ma gandeam ca Anatoly Karpov a ramas in turnee si a jucat aproape la un nivel inalt pana acum. Desi in primavara acestui an a aratat ca este in cadere libera( poate varsta isi are si ea pacatele ei) si probabil ca aceasta nu s-a incheiat aici. Meciul insa se joaca si trebuie urmarit pana la capat. Mai ales ca stim cum Karpov a revenit de la o diferenta de 3 puncte intr-unul din meciurile memorabile si nu va ceda cu una cu doua. Asteptam cu interes partidele viitoare si meciul din decembrie din Franta, pentru ca niste campioni ofera ce au ei mai bun la ora aceasta. Poate ca se va scrie si o carte, precum si cartea lui Alexandre Dumas se va numi “Dupa 25 de ani“.

KTolea-KGarry_

In acesta saptamana , ne aducem aminte cu nostalgie de vremurile cand cei doi se luptau pentru titlu mondial. Atunci, sansele de a vedea acele meciuri erau destul de mici. Iata ca a sosit vremea cand tehnologia internetului a evoluat enorm si putem urmari live acest super eveniment. Pentru cei care nu au avut posibilitatea sa urmareasca forta de joc a marelui Kasparov, care conduce dupa prima zi cu 2-0,  ii invit sa rejoace cele doua  partide.

ALTE POSTARI RELEVANTE

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.