Tkachiev:”Astazi oamenii nu-l recunosc nici macar pe Kramnik pe Strazile Moscovei”

El este la fel de talentat (şi cu siguranţă mai plin de culoare) ca si Shane Warne sau George Best. Marele Maestru Vladislav Tkachiev a aparut la ştiri pentru toate motivele greşite în cariera sa. Experţii simt că Marele Maestru francez, cu un ELO de 2669, nu si-a putut valorifica intregul său potenţial din cauza lipsei de disciplină în viaţă.


Marele Maestru Vladislav Tkachiev gandeste la o mutare în timpul meciului său de luni

La varsta de 35 de ani, nu are, totusi, nici un regret. “Da, cred că as fi putut realiza mai mult în şah, dar nu am ce face”, a declarat el luni. “Sunt nestapanit ca un tigan”, a spus el. Nu că nu ar fi încercat să ducă o viaţă normală, ci, dupa cum admite chiar el, el nu se poate controla. “Nu am putut. Imi place prea mult sa petrec cu vin şi femei. Asta e viaţa mea, “a spus el.

Întrebat dacă simte ca acest lucru i-a afectat jocul, el a spus: “Uneori da, dar nu întotdeauna. Uneori petrecerile care tin pana noaptea tarziu ma reincarca pentru luptele pe tabla, de a doua zi. ”

Născut la Moscova, Vladislav a învăţat jocul de la fratele său, când au fost în Kazahstan. Mai tarziu el s-a mutat la Cannes, in Franţa, şi a luat cetăţenia franceză.

Cunoscut pentru gândirea sa neconventionala, Vladislav a creat ceva agitaţie când el şi fratele său, Evgeny, a creat un site web pentru a începe un concurs de frumuseţe “World Chess Beauty Contest”. “Am primit un răspuns bun cu site-ul înregistrand până la 1200 accesari în unele zile. Concursul a atras chiar şi 400 de participanti din intreaga lume. Am desemnat un grup de judecători pentru a alege cele mai frumoase şi inteligente femei din sah. Cu toate acestea, a trebuit să închidem site-ul pentru că nu am putut atrage un sponsor “, s-a plâns el.

Vladislav susţine că el nu a facut-o pentru a câştiga o publicitate ieftina. Intenţia sa a fost sa popularizeze şahul. “Mi se pare trist că şahul, care este unul dintre cele mai vechi jocuri din lume, este atat de putin urmărit. Astăzi, oamenii nu-l recunosc chiar şi pe Vladimir Kramnik, pe strazile din Moscova “, a spus el.

Concursul de frumusete eşuat, cu toate acestea, nu l-a descurajat pe Vladislav. “Vreau sa organizez un turneu de sah rapid, cu implicarea jucătorilor de varf mondiali, atat femei cat şi bărbaţi, pe plajele din Salou, Spania. Am avut unele discuţii fructuoase cu un canal de televiziune, care a promis să transmita aceste jocuri “, ne-a informat el.

Ca un om nelipsit de la petreceri, el a avut norocul sa se intalneasca cu multe staruri de la Hollywood. “Odată am avut şansa de a socializa cu Britney (Spears), Madonna şi Sharon (Stone), la festivalul de film de la Cannes,” a spus el, cu o sclipire în ochi.

El a refuzat să vorbească despre incidentul jenant din timpul desfăşurarii turneului Kolkata Open, când a pierdut la un jucator indian puţin cunoscut , după ce a apărut la meci în stare de ebrietate şi a adormit în mijlocul jocului, dar Vladislav scrie în prezent o carte despre “Istoria şahului mondial”.

Dupa parerea lui, sahul a produs doar trei genii – Alexander Alekhine, Bobby Fischer şi Garry Kasparov. “Ceilalţi sunt doar mari”, a adăugat el. (TNN).

Traducerea unui articol al lui Archiman Bhaduri    

Sursa: http://www.kolkatamirror.com

ALTE POSTARI RELEVANTE

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.