Campionul Mondial de şah inspira Botswana

Mosah Mokganedi
Corespondent
Luni, 31 August 2009



Fostul presedinte Festus Mogae i-a încurajat pe cei 40 jucători de şah invinsi de campionul mondial Viswanathan Anand sâmbătă sa se simta mandri ca au avut şansa de a juca cu numarul 1 al lumii. Mogae a spus că este o oportunitate rara sa joci cu un campion.
Mogae a oficiat un eveniment în care Marele Maestru indian a învins 40 jucători în Gaborone într-un simultan. “Nu conteaza ca v-a batut. A facut asta cu toti cei cu care a jucat până acum. Fiţi mândri că aţi jucat şi aţi pierdut cu un campion mondial”, a spus Mogae in fata unei multimi entuziaste.
Fostul preşedinte, care a fost în elementul său, a păstrat mulţimea intr-o buna dispozitie şi a zis: jurnaliştii din Botswana au avut ocazia să scrie despre cel mai bun şahist al lumii.
Shakespeare a spus ca unii oameni se nasc mari, alţii realizeaza lucruri mari, iar altora măreţia le este infatisata, şi acesta este cazul nostru in aceasta zi”, a spus el.
Dupa ce i-a invins pe cei 40 jucători, Anand a declarat catre Monitor Sport că majoritatea dintre ei au arătat mult potenţial, şi ca, cu o dezvoltare adecvată, Botswana poate avea un viitor în şah. El a afirmat că jucătorii au arătat un entuziasm considerabil. Anand a fost în Botswana mulţumita NIIT şi Federaţiei de Şah din Botswana (FBC). El a spus, ca prin NIIT, este pregătit să ajute la cresterea şahului in Botswana. El a adăugat că există lecţii pe care Botswana le poate învăţa din experienţa Indiei, pentru ca in India se joacă şah la nivel înalt.
Anand a mai spus că vizita sa este începutul unor lucruri bune pentru Botswana şi India în şah. El a fost recunoscător pentru primirea călduroasă din Botswana.
El a declarat că lecţia pe care o va lua cu el acasă este că poporul din Botswana este unul destins.
Preşedintele BCF, Tshepo Sitale a spus că vor rămâne pentru totdeauna recunoscători pentru vizita lui Anand. El a adăugat că şahul a arătat în Botswana mult potenţial şi cu investiţii corespunzătoare, se poate ajunge la inaltimi si mai mari. El a spus BCF speră să introduca sahul in toate zonele ţării, în viitorul apropiat. Anand urma să mai joace un simultan impotriva a 30 jucători ieri.
Sursa: http://www.mmegi.bw

ALTE POSTARI RELEVANTE

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.