Sahul va fi studiat din anul curent in toate scolile din Moldova

Sahul va fi inclus cu incepere din toamna acestui an in programul de studii (clasele primare) al tuturor scolilor din tara. El va fi studiat in cadrul lectiilor de educatie fizica. In acest scop vor fi rezervate 9 ore teoretice si 17 practice.

Moldova_chess

“In cazul in care profesorul de educatie fizica nu va fi in stare sa dirijeze acest proces, lectiile de sah vor fi predate de alti colegi de breasla, sau de experti in materie invitati special in acest scop.

Familiarizarea pedagogilor cu notiunile elementare de sah va fi facuta in cadrul unui seminar republican, programat pentru luna august curent”, a declarat, pe 6 august, intr-o conferinta de presa reprezentantul Ministerului Educatiei si Tineretului (MET), Victor Paginu. MET urmeaza sa procure in colaborare cu Federatia Moldoveneasca de Sah (FMS), cu diferiti sponsori, inventar sahistic (table de joc, piese).

Scipcenko_Pentru voi Parinti

Tudor Scripcenco

“Am discutat deja aceasta problema si am gasit limbaj comun cu o firma din Sankt-Petersburg (Rusia), care a promis sa ne comercializeze setul la un pret convenabil (circa 90 lei – 8 USD)”, a declarat pentru presa secretarul general al FMS, Tudor Scripcenco.Federatia a editat in scopul familiarizarii elevilor cu sahul un ghid metodic (6 mii carti in limba de stat si 3 mii in limba rusa).
Potrivit lui Tudor Scripcenco, sahul este deja introdus in programele de studii din scoli in peste 50 de tari ale lumii. Aceasta idee a fost aplicata in practica in 1982 in citeva scoli din Chisinau. Cel mai bun sahist moldovean este Viorel Bologan, care a cistigat in cariera sa peste 40 turnee internationale de anvergura. In 2001 Almira Scripcenco a obtinut pentru prima data in istoria sportului moldovenesc titlul de campioana europeana  la Varsovia.
(Sursa Moldpres)

ALTE POSTARI RELEVANTE

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.