Stiri din sah – 24 din 24 ore – Vineri 7 august

Update 14,10

3. Memorialului “Jan Murgulet”- ed.IV la Husi

Cea de a IVa editie a Memorialului “Jan Murgulet” la sah se va disputa mâine la sediul Clubului “Realitatea” Husi. La competitie vor lua parte practicanti ai sportului mintii din Galati, Iasi, Vaslui, Bârlad, Negresti si bineînteles Husi. Se va juca pe parcursul a 7 runde, în sistem elvetian. Primii clasati vor primi la finalul întrecerii medalii, cupe, diplome si bani.

“Sperãm sã fie o competitie reusitã din toate punctele de vedere. Ne dorim sã fie o participare numeroasã dar mai ales valoroasã, cum au stat lucurile la primele trei editii ale memorialului. Va fi si o întâlnire de suflet în memoria celui dispãrut dintre noi, un mare om si un mare iubitor al acestui nobil sport care este sahul. Este un turneu carte a intrat în traditie si pe care îl vom organiza cu sigurantã si de aici înainte”, ne-a declarat Nicolae Baltag, presedintele clubului de sah “Realitatea” Husi.

Cornel Ursan, cel mai valoros jucãtor al sectiei, alãturi de Willy Hanga, a adãugat:

“Mã bucur sã ne revedm cu multi dintre sahistii din zona Moldovei. Cu unii dintre ei ne întâlnim doar o datã pe an, cu prilejul acestui concurs. Sperãm sã fie la fel de bine ca la editiile anterioare. Criza afecteazã si turneele de sah din punct de vedere financiar. Turneul va reprezenta si o etapã pregãtitoare în vederea constituirii unei echipe de divizia B, un gând al nostru vechi de câtiva ani. Nu a mai fost o echipã de sah în judetul Vaslui de 20 de ani si vrem ca la toamnã sã participãm la întreceri”.

(Scris de Dorelian David pe www.monitoruldevaslui.ro)

Update 12,20

2.Sah la Marasesti

Duminica trecuta s-a desfasurat la Marasesti prima editie a concursului de sah intitulat „Cupa orasului Marasesti”, competitia organizata de Casa de Cultura „Emanoil Petrut” facind parte din suita de mainfestari dedicate zilelor orasului.

La acest concurs au participat 18 sahisti, turneul disputindu-se in sistem elvetian, pe durata a cinci runde. Arbitrajul a fost asigurat de Sandu Gurguiatu, sprijinit de Marian Biteanu. Cistigatorul intrecerii a fost Ioan Ostafi – 4 puncte, urmat in clasament de Daniel Dragan, de asemenea cu 4 puncte, si de ocupantul locului al treilea Aurel Dogaru – 3,5 puncte. Cel care a asigurat conditii optime de desfasurare a acestei cupe a fost directorul Casei de Cultura din localitate, Pavel Dragu. Cistigatorii au primit la final cupe, diplome si medalii, dar si premii in bani asigurate de sponsori din oras. Pe viitor se doreste permanentizarea acestei cupe la nivelul orasului si judetului.

( Scris de Ciprian FANARU pe www.ziaruldevrancea.ro )

Update 11,45

1.Din cauza banilor, CS Vulcan a pierdut cea mai bună şahistă

Se pare că din cauza problemelor financiare existente la CS Vulcan, în special la secţia de şah, Valea a mai pierdut o sportivă de valoare. Astfel şahista Teodora Berinţan, de 18 ani s-a transferat, în această vară,  la clubul CSM Bucureşti.

“E păcat că ne pleacă cei mai buni şahişti. Pierdem toate valorile şi nu e bine. Credem că ar trebui făcut ceva în acest sens. Factorii locali să se implice mai mult. Pe Daria Vişănescu am pierdut-o tot din cauza situaţiei financiare şi probabil că vor mai urma şi alţi sportivi”, au spus maeştri din Vale.

( Scris de Loredana Juglea pe www.gazetavaii.ro)

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.