Craiova: Cristian Lupu, un şahist de viitor ce se vede cadru didactic

La prima vedere pare foarte timid, dar în momentul în care vorbeşti cu el, descoperi cât de multe are de spus.

Practică şahul de aproape doi ani şi deja a făcut pasul spre turneele importante organizate pentru copii de până la 14 ani. La opt ani, se poate lăuda cu performanţe importante pe plan naţional în astfel de competiţii.

cristi_lupu

Cristian Lupu un sahist cu vise frumoase

A obţinut locul doi în semifinala copiilor într-un campionat naţional şi poziţia a şasea la nivelul ţării la dezlegări de probleme privind şahul. Pe locul doi s-a clasat şi în concursul organizat la sfârşitul lunii trecute, de Zilele Drăgăşaniului, deşi competiţia a fost deschisă tinerilor cu vârste de până la 14 ani, iar mulţi concurenţi au fost mai mari decât el.

dragasan8

Cristi Lupu (camasa portocalie) locul 2 la Dragasani

A fost îndrumat de părinţi să aleagă şahul şi ne spune care a fost principalul motiv care l-a determinat să devină şahist:

„Am vrut să învăţ sportul minţii. Îmi place foarte mult“. Joacă şah o dată pe săptămână la Şcoala din Leşile şi de două ori exersează la Casa de Cultură „Traian Demetrescu“ din Craiova. Este legitimat la Clubul Sportiv Armata Craiova.

Cristi_Lupu_stanga_Costica_Dobra

Cristi Lupu (stanga) impreuna cu antrenorul sau Costica Dobra la cupa “Micul Sahist”

„Sunt sprijinit şi de colegi şi de învăţătorul meu, Marin Dincă. Toţi mă ajută să particip la cât mai multe turnee“, recunoaşte băiatul.

Scris de Flaviu Dinca pe www.adevarul.ro)

ALTE POSTARI RELEVANTE

2 Comentarii

 • claudiu prunescu

  Felicitari copilului si antrenorului!

  iulie 23, 2009 - 6:55 pm Raspunde
 • Melinda & Miana Udrea

  Ne bucuram foarte mult, sa constatam ca exista astfel de copii, care pe langa talent si inteligenta depun foarte mult efort pentru a obtine rezultate bune la un sport asa de greu cum este sahul. Astfel de copii isi rapesc o mare parte din timpul alocat jocurilor cu cei de varsta lor, pentru studiul acestui sport mental. De aceea, Cristian si copiii ca el merita felicitati, incurajati si sprijiniti fara rezerve, de toti cei din jurul lor.
  SUCCES! pe mai departe.

  iulie 25, 2009 - 1:16 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.