Sahistii timisoreni la ora bilantului dupa Europenele de la Subotica

Şahiştii timişoreni de la Clubul Sportiv Şcolar nr. 1 din Timişoara s-au întors cu trei medalii de la Campionatul European de Şah rapid desfăşurat la Subotica, în Serbia.

Foisor_Sabina_ag_supercupa_subotica Cristian_chirila_aur_supercupa_Subotica

Sabina Foisor-1 medalie (bronz la rapid si  Loc 2 Super-finala); Cristi Chirila – 1 medalie de aur(sah rapid si loc 1 la  super-final)

Veronica Foişor a fost vedeta lotului timişorean, câştigând locul 2 la Superfinala europeana (o competitie eliminatorie in sistem cupa) şi bronzul la categoria ei de vârstă la sah rapid. Cel mai bun sahist român de la Campionatele Europene a fost Cristian Chirilă, sportiv cu dublă legitimare la Clubul Central Bucureşti şi AEM Timişoara. Cristian Chirila a castigat la sah rapid medalia de aur si inca locul 1 la superfinala europeana, cand l-a depasit in finala pe Roganovic.

Chirila_Roganivics_finala_supercupa_subotica Super-finala_Subotica_Foisor_papp

Finalele la sectiunea Superfinala: Chirila – Roganovic 1,5-0,5  si Petra Papp – Foisor 1,5-0,5


“Mai este mult până departe”

Tot o medalie de argint a obţinut şi Cătălin Sauca, la categoria băieţi 8 ani.

Sauca-Gherman Catalin-Gheorghe_ef

Sauca-Gherman Catalin-Gheorghe , argint la sah rapidul de la Subotica

Competiţia la categoria băieţi 18 ani, ca şi Super Cupa Europei, a fost câştigată de românul Cristian Chirilă, sportiv cu dublă legitimare, la AEM Timişoara şi Clubul Central Bucureşti. Într-o partidă de şah rapid, fiecare jucător are 30 de minute pentru toata partida. Echipa României, cu Cristian Chirilă la prima masă, Adrian Petrişor şi Veronica Foişor, a ocupat locul doi la Subotica.

pascalau_Corneliu

Corneliu Pascalau la ora bilantului dupa europenele de sah rapid de la Subotica

„Am dovedit că avem valoare. E adevărat, mai este mult până departe. Ruşii, ungurii şi sârbii sunt încă peste noi. Acolo se mănâncă şahul pe pâine. La noi, din şah nu se poate trăi. La această competiţie, părinţii copiilor au plătit toate cheltuielile”, spune Corneliu Paşcalău, antrenorul lotului de juniori al României. Joi, sportivii timişoreni vor juca la Pardubice, în Cehia, la Campionatul Euopean de Şah normal pe echipe. Va urma Campionatul Mondial de şah pentru juniori din Antalya, Turcia, în perioada 11-23 noiembrie.

(Scris de Ovidiu Marascu pe www.ziuadevest.ro)

ALTE POSTARI RELEVANTE

1 Comentariu

  • rodantero

    Felicitari tuturor copiilor/tinerilor romani prezenti la acest campionat (mai ales in conditiile in care parintii lor au platit toate cheltuielile!!!!).

    iulie 16, 2009 - 5:30 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.