ANAND este hotarat sa-si pastreze titlul mondial cat mai mult posibil

eu16

Campionul Mondial Viswanathan Anand este hotarat sa-si pastreze titlul cat mai mult posibil si simte ca faptul ca este familist convins l-a ajutat sa-si mentina concentrarea.

“ Da vreau sa pastrez titul monidal cat mai mult posibil.” , a spus Anand in timp participarii la un seminar organizat de NIIT.

Bp June09 01

Desi a castigat tot ce se putea castiga, Anand a spus ca nu este lipsit de motivatie sa-si apere titlul mondial.
”Nu se pune problema sa-mi lipseasca motivatia. Joc pentru ca iubesc jocul de sah si inca imi place sa joc. Sigur, sunt zile cad ma simt obosit si se simte in jocul meu. Dar imi fac mereu programul zilnic cu atentie si amestec zile cand joc cu pauze intre ele, ca sa ma recuperez.”
Anand, care este insurat cu Aruna, spune ca faptul ca este familist l-a ajutat in momentele de criza.
”Faptul ca sunt un traditionalist si un familist m-a ajutat in perioadele grele deoarece am avut mereu pe cineva langa mine”.
Jucatorul-legenda al sahului indian simte ca cu numarul mare de tineri care apar in sah fac ca sahul sa devina mai rapid si mai competitiv.
”Jocul de sah devine mai rapid iar competitorii mai tineri. In aceasta era a informatiei, ea circula rapid si ajunge si la nivelele mai joase. In zilele noastre mutarile partidelor jucate intre mari maestrii ajungea la noi dupa o lunga perioada de timp, pe cand acum in cateva minute poate oricine sa aiba acces la mutarile partidelor de top. Nivelul competitiei a crescut de asemenea.” a spus Anand.

(SURSA India Times)

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.