Alina Motoc da batai de cap arbitrilor din Olanda

top

Saptamana trecuta Wouter Spoelman a fost incununat cu titlul de MM de catre FIDE, iar dupa 3 runde este singurul lider al puternicului turneu Intomart GfK Open in Hilversum (Olanda). La acest turneu participa 5 jucatori cu titlul de MI si 10 cu titluri de MM, inclusiv cel mai tanar dintre ei, Anish Giri.


Prima editie a Hilversum Open (2006) s-a jucat in acelasi studio de televiziune unde a avut loc si Campionatul Olandei, castigat de GM Karel van der Weide, cu un scor perfect de 9 din 9. In 2008, Humpy Koneru a castigat cu 7,5 /9.

Anul trecut, turneul a fost castigat, sensational, de Anish Giri, inainte de a face 14 ani. Jucatorul rus, ce locuieste in Olanda, realiza prima din cele trei norme de MM, pe care le reusea in 2008, si astfel sa devina cel mai tanar MM din lume.

A patra editie a Hilversum Open, sponsorizata de Intomart Gfk are loc intre 2 7 iunie si 5 Iulie in hotelul Lapershoek. Turneul are un numar de 130 de participanti, cu 46 dintre ei jucand in prima grupa valorica. Jucatorii amatori au sansa sa joace cateva partide tari in prezenta a unor jucatori foarte puternici, dintre ei 10 MM, 5 MI, 5 MF si 1 FMM . Majoritatea in grupa >2100 (sunt 7 jucatori sub 2100 participanti in acesta grupa) sunt peste 2300.

IMG_5904

MM Wouter Spoelman, orbit de frumusetea Alinei Motoc


Dupa 3 runde doar MM Wouter Spoelman este cu 100% din procentaj, acesta fiind o mica surpriza pentru cei care au urmmarit competitia, deoarece acesta avea 1,5 puncte dupa 2 partide. Dupa cum s-a dovedit, probabil orbit de frumusesetea adversarului, a scris pe foia de joc ½. , in timp ce o batuse pe Alina Motoc.

Arbitrii au introdus rezultatul “remiza” si perechile pentru runda 3 s-au realizat pe seama acestui rezultat. Mai tarziu s-a dovedit ca Spoelman a castigat 1,5 puncte pentru victoria impotriva lui MI Pruijssers.

Se poate ca un rezultat de pe foaia de joc scris de un jucator si semnat de acesta sa fie corectat ? Da, in conformitate cu spusele arbitrilor.: “Este mai mult in spiritul turneului. Si in plus, Motoc scrisese 0-1 si nu a protestat cand a pierdut jumatatea de punct.”.

ALTE POSTARI RELEVANTE

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.