Decizii disciplinare luate de Federatia Ungara de sah

Gabor PALI este suspendat pe o perioada de 3 ani de la a organiza manifestari sahiste. Interdicţia este una datorata scandalului de la  turneul Memorial  Gadeon Barcza, aprilie 2009.

paligabor2009

Gabor Pali sanctionat de Federatia Ungara de Sah

Gabor PALI, organizatorul  şi principalul vinovat al  scandalului de la Memorialul Gadeon Barcza , a primit suspendare pe o perioada de  3 ani de Federaţia Maghiară de ŞahComisia de Disciplina a Federatiei maghiare de sah de la Budapesta a interzis ca Gabor PALI sa mai  organizeze  turnee in  următorii 3 ani.

La începutul acestui an,  Federaţia Maghiară de Sah a anunţat ca niciodata  nu a aprobat, susţinut si nici macar nu a promovat in nici un  fel, turneul Memorial Barcza, si nici nu a promis nici un  sprijin financiar pentru un astfel de turneu, unde organizator era  Gabor PALI. S-a ajuns la rezultatul ca turneul este o frauda şi pentru asta s-a  lansat o anchetă.

Dl PALI are 15 zile de la primirea prezentei  deciziei de a face apel. În plus, motivele pentru care această sancţiune mai mică, sunt:

– Niciodata sa nu fi avut inainte de aceasta abatere,  un astfel de comportament şi în trecut.

– El a luat măsurile necesare pentru a compensa cheltuielile tuturor participanţilor.

Iata ce s-a intamplat in aprilie la inceputul editiei a 2-a a turneului Gedeon Barcza Memorial


barczamem

Editia a 2-a a turneului Gedeon Barcza Memorial, un turneu foarte puternic la care participau GM Zoltan Almasi (2685), Ivan Sokolov (2669) and GM Evgeny Postny (2648) printre favoriti, a fost anulat dupa prima runda, cand  a devenit clar faptul ca organizatorul nu a a vut bani pentru a plati jucatorii si de a acoperii celalte cheltuieli.

Turneul trebuia sa se joace la Budapesta intre 6 si 17 aprilie 2009. Turneul trebuia sa se desfasoare in sistem fiecare cu fiecare, in total fiind 12 partide

Cei 12 jucatori sunt: GM Zoltan Almasi (2685), GM Ivan Sokolov (2669), GM Evgeny Postny (2648), GM Victor Mikhalevski (2625), GM Eduardas Rozentalis (2595), GM Geetha Narayanan Gopal (2572), IM Gabor Papp (2524), IM Marcos Llaneza Vega (2522), IM Peter Prohaszka (2511), GM Oleg Romanishin (2501), IM David Recuero Guerra (2459) and IM Robert Ris (2432).

Desi prima runda s-a jucat, a devenit clar foarte curand ca organizatorul principal, Gabor Pali, nu avea banii necesari organizarii turneului. Jucatorii au asteptat primirea banilor contractati, dar acestia nu au sosit.

gabor_pali

Pali Gabor suspendat 3 ani ca organizator

In ziua urmatoare s-au decis sa anuleze turneul. In consecinta, 12 jucatori au fost grav afectati de acesta situatie deosebita…

Update ora 20 :

Federatia Ungara de Sah a anuntat ca nu a aprobat niciodata, sprijinit sau promovat asa numitul turneu Barcza Memorial sau ca a asigurat support financiar pentru acest turneu organizat de Gabor Pali. Turneul a fost realizat in intregime prin eforturile lui Gabor Pali. Federatia Ungara de Sah nu are nici o responsabilitate pentru acest eveniment si a actiunilor organizatorului. Clubul de sah Barcza Gedeon a denuntat actiunile lui Pali si a declarat ca aceste evenimente  nedorite sunt actiunea privata a trisorului.

Federatia Ungara de Sah regreta ca sa intamplat  o asemenea frauda si ca deja ia amploare. In acelasi timp FUS anunta ca domnului Gabor Pali i se va interzice organizarea oricarui eveniment sahistic pana la terminarea anchetei. Ancheta poate conduce si la alte actiuni impotriva acestuia , inclusiv interzicerea definitiva a oricarei activitati in sah a domnului Gabor Pali pe teritoriul Ungariei.

(Traducere de pe chessdom.com)

ALTE POSTARI RELEVANTE

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.