Miniinterviuri de vacanta

In sfarsit a venit vacanta pentru multi dintre jucatorii de sah. Nu se putea incununa aceasta bucurie mai bine  decat cu un turneu la mare. La Eforie Nord am avut sansa de a intalnii crema sahului romanesc si nu am pierdut ocazia sa adresez cateva intrebari la doi din cei mai exponentiali jucatori de la noi. Am ales pentru aceta ocazie pe Constantin Lupulescu si pe Josefina Paulet, care au avut amabilitatea de a raspunde la cate 5 intrebari fiecare. As fi dorit sa va ofer mai multe miniiterviuri, dar programul incarcat nu mi-a permis.

Interviu cu Constantin Lupulescu

In primul rand felicitari pentru calificarea la cupa mondiala. A fost dificil?

Da, intotdeauna este dificil cand sunt un numar asa mare de jucatori buni, cred ca erau cam 120 de jucatori peste 2600. Este dificil sa intri in primii 30-40.

Cum s-a vazut din fata tablei? Din fata calculatorului s-a vazut destul de dificil.

Da, a fost greu. M-am mentinut acolo si in ultima runda am avut si sansa sa joc cu un jucator care juca mai la gat, ca sa zic asa, a fost o partida de lupta si eu am avut castig de cauza.

eforie_nord 200a

Acest turneu face parte din pregatirea pentru Cupa mondiala?

Nu neaparat pentru Cupa Mondiala. Inainte de Cupa Mondiala o sa mai fie Superliga, eventual si Campionatul European pe Echipe, binenteles daca voi fi selectionat, mai e pana la Cupa Mondiala.

V-ati propus sa castigati acest turneu de la Eforie?

Da, e normal. Cand esti unul din primii 4 favoriti, e cam ciudat sa te gandesti la mai putin de locul intai.

Cum vedeti evolutia lui Dieter la Turneul Regilor? Credeti ca se putea mai mult?

Dieter nu a fost deloc in apele lui la acest turneu. Sigur ca se putea mai mult.

eforie_nord 249a

La ce turnee mai aveti de gand sa participati?

Momentan o sa fie o perioada mai lunga de pregatire.

Multumesc foarte mult.

Cu placere.

Interviu cu Josefina Paulet

Va felicit pentru castigarea Cupei Romaniei pe echipe. Aveti o echipa fantastica la Iasi. Care este secretul la nivelul echipei si pe plan individual?

In primul rand cred ca este domnul Manole, care ne sustine atat la nivel moral cat si sahistic, cauta foarte multi sponsori, care in momentul de fata este foarte important, ca fara munca si fara sponsori nu se poate face nimic.  Deci cred ca domnul Manole si noi 3, care suntem prietene si asta e foarte important pentru echipa.

eforie_nord 031a

Am vazut ca la Cupa Romaniei ati cooptat-o si pe unica MM din Marea Britanie, doamna Keti Grant. Cum a inceput colaborarea cu dansa si cum ati convins-o sa joace alaturi de dumneavoastra?

Noi dorim sa participam la Cupa Campionionilor, iar pentru asta trebuie sa avem 2 jucatioare pentru a avea o echipa competitiva. Pentru a participa cu jucatoare straine la Cupa Campionilor, trebuie sa joace in campionatul Romaniei. Atunci am inceput cautarea jucatoarelor, multe jucatoare erau ocupate si am ajuns la Ketevan si la Adenko si am vrut sa ne cunoastem si ea sa ne cunoasca pe noi si sa vedem cum colaboram.

Care sunt asteptarile de la acest turneu?

La acest turneu sper sa joc cat mai bine, sa castig puncte la ELO si sa imi verific noile deschideri.

eforie_nord 285a

Acest turneu face parte din pregatirea pentru viitoarele turnee internationle?

Da binnenteles. Anul acesta vreau sa particip si al Campionatul Mondial de Juniori sub 20 ani si pentru acest campionat restul turneelor sunt de pregatire.

Cu acest raspuns ati intrat oarecum in intrebarea urmatoare pe care vroiam sa o adresez. Ce turnee mai aveti in vedere anul acesta? Se pare ca acest turneuu este principalul dumneavastra turneu.

Da. Voi mai participa si la alte Open-uri, si va mai fi si Club Cup-ul … Club Cup-ul si Campionatul Mondial sunt principalele turnee la care vreau sa joc cel mai bine si la care vreau sa fiu in cea mai mare forma.

Multumesc foarte mult si bafta in continuare.

Multumesc si eu.

ALTE POSTARI RELEVANTE

2 Comentarii

  • makro

    Acestea au fost raspunsurile jucatorilor? Sau le-ati prelucrat dumneavoastra

    iunie 22, 2009 - 8:13 pm Raspunde
  • Costin Beiu

    Makro: acestea au fost raspunsurile jucatorilor.

    iunie 22, 2009 - 8:37 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.