Cristian Chirila a fost sambata primit ca “Banul Craiovei” la sah

Simultanul dat de Cristian Chirila impotriva a 27 de sahisti

Sambata 06 iunie 2009 la sediul “Casei de Cultura “Traian Demetrescu” din Craiova a avut loc un simultan sustinut de M.M.I. Ioan-Cristian CHIRILA, cel mai tanar mare maestru care l-a avut Romania pana in prezent, desi inca nu este confirmat de FIDE titlul de mare maestru inca, pentru simplul fapt ca nu a avut loc o intrunire a boardului FIDE.

Chirila_Cristian_Radu_Chirila_Dobra_Costica Chrila_Cristi_Simultanistii

Costica Dobra impreuna cu Cristian Chirila si Radu Chirila inainte de simultanSimultanistii in asteptarea “testului de maturitate”

La simultan au participat 19 copii de la toate cluburile din oras, 3 juniori, 3 seniori si 3 ziaristi. Simultanul s-a desfasurat la 14 mese, datorita spatiului restrans, dar pe masura ce un participant termina partida acesta era inlocuit de un altul. La final 3 dintre participanti au obtinut remiza, acestia fiind: Mihaela GHEORGHE, Mihai BIDA si Grigoras TURTUREANU.

cristi chirila simultan8 cristi chirila simultan9

Remember Petre Gigea

O surpriza placuta a fost aceea ca in timpul desfasurarii simultanului si-a facut simtita prezenta fostul Presedinte al F.R.Sah din perioada 1981-1987, domnul Petre Gigea. Pentru cei care nu il cunosc sau nu au auzit de el, sa spunem ca el este  cel care in perioada cat a fost presedinte, a reusit sa aduca in Romania,  pe A. Karpov si pe Florencio Campomanes. Domnul Petre Gigea , dupa o scurta alocutiune, a inmanat tanarului mare maestru un set de copii dupa fotografii memorabile din perioada cat a fost presedinte.

cristi chirila simultan6 cristi chirila simultan7

Petre Gigea inmaneaza “stafeta” lui Cristian Chirila si un album de fotografii memorabile din istoria sahului romanesc

Evenimentul a fost mediatizat de toate cele 4 televiziuni locale, prezente la simultan, desi simultanul de sah era la concurenta cu gala premiilor muzicale organizata in Craiova in aceeasi zi! Trebuie mentionat acest lucru, mai ales pentru faptul ca de ceva timp,  sahul a inceput sa fie in atentia presei si  televiziunilor mai mult ca niciodata. Iar seriozitatea cu care au tratat aceasta manifestare televiziunile si presa locala si centrala este de respectat si de admirat. Mai ales ca avem nevoie ca evenimentele sahistice sa fie cunoscute in toata tara,  si de cat mai multi iubitori ai sahului si ai sportului .  Ziarul “Adevarul de seara” a publicat un amplu articol despre vizita tanarului mare maestru in Banie, iar intr-unul din numerele viitoare va publica si portretul acestuia la rubrica “Oameni”.

O noua manifestare sahista prin care se  incearca revitalizarea  şahului craiovean

L-am cunoscut pe Costica cu ceva vreme in urma,  si am ramas impresionat placut de fiecare data pentru pasiunea cu care se daruieste pentru a face cunoscut sahul. Am inteles din discutiile noastre interminabile despre ceea ce facem pentru sah, ca ceva avem multe lucruri in comun si placerea de a ne impartisi experienta noastra din teritoriu nu poate fi inteleasa decat de cei care iubesc cu adevarat sportul mintii. Romania are nevoie de oameni dedicati trup si suflet sahului , precum este Costica Dobra, si ne bucura toti cei care trudesc pentru binele sportului mintii, pe care il indragim cu totii!

cristi chirila simultan10 cristi chirila simultan4

Antrenorul coordonator al Cercului de Şah Tinerii Maeştri al Casei de Cultură „Traian Demetrescu“, unul dintre cei mai energici animatori si sufletisti ai sahului din Banie,  Costică Dobra, a explicat importanţa prezenţei marelui maestru la Craiova:

„Prin invitarea tânărului mare maestru al şahului Cristi Chirilă, am încercat să impulsionăm copiii să se îndrepte spre acest sport. De foarte mult timp oraşul nostru nu a mai avut un mare maestru al şahului şi ar fi timpul să fie descoperite noi talente. Am înţeles că există varianta introducerii şahului în şcoli, ceea ce ar reprezenta un pas înainte“, a spus Costica.

cristi chirila simultan1 cristi chirila simultan3

Ziariştii, invitaţi să înfrunte campionul mondial

La finalul simultanului, organizatorii au incercat sa fac o surpriza,  prin invitarea ziariştilor prezenţi la eveniment pentru  a disputa o partidă cu Cristian Chirila. Cum era de aşteptat, nici un jurnalist nu a reuşit să îl învingă pe Cristian Chirilă. „Sunt obişnuit să joc mai multe partide simultan. A devenit ceva obisnuit sa fac asta. Nu au fost mari probleme pentru mine“, a spus la finalul evenimentului, Cristian Chirilă.

cristi chirila simultan2 cristi chirila simultan5

Interviu Cristian Chirila la Tele U Craiova joi 18 iunie, ora 18,30

Tele U Craiova a luat un interviu lui Cristian CHIRILA , interviu ce poate fi urmarit in cadrul emisiunii PERFORMANTE, emisiune ce se va difuza joi 18 iunie ora 18,30 si in reluare vineri 19 iunie, ora 11,30. Emisiunea poate fi urmarita si pe internet la adresa www.teleucraiova.ro sectiunea Live. La final s-au inmanat diplome de participare la simultan si s-au facut fotografii.

ALTE POSTARI RELEVANTE

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.