Un super meci de sah rapid intre Peter Leko si Vishy Anand

leko-anand-13757

Este deja o tradiţie pentru Peter Leko să aleaga cei mai puternici adversari pentru un turneu de sah rapid in Miskolc. Totul a început împotriva Adams în 2005, apoi a fost Karpov, în 2006, Kramnik în 2007, şi Carlsen, în 2008. În acest an Leko va juca împotriva Campionului Mondial Vishwanathan Anand.

leko-anand-13761

Evenimentul va avea loc la Teatrul Naţional din Miskolc in perioada 2-7 iunie 2009. Acesta va consta din 8 jocuri de sah rapid. În fiecare zi, jucatorii vor sustine conferinţe de presă şi, de asemenea, vor exista mai multe evenimente publice. Timpul de control va fi de 25 min +10 sec increment. In caz de egalitate, 4-4, se vor juca meciuri de blitz.

14 Comentarii

 • Pepene Gheorghe

  Daca intrecerea sportiva se desfasoara doar intre doi competitori, atunci avem de-a face cu un meci. Putem sa-i spunem concurs, dar in niciun caz turneu.

  iunie 3, 2009 - 2:52 pm Raspunde
 • niki

  Nea Pepene, esti carcotas domne’. Daca erai vreun Ghinda sau Pavlov, cu rezultate ca jucator sau antrenor, mai intelegeam. Vine vremea sa te ia de sus vreun junior de categ 2 si o sa-ti cauti onoarea “nereperata’. Curat murdar, Nea Gicu’.

  iunie 3, 2009 - 7:17 pm Raspunde
  • ceausescuiulian

   Niki: Ce crezi tu ca inseamna limbajul asta si tot ceea ce consideri tu amuzant atacandu-i pe toti de aici? Daca aveti ceva de impartit va schimbati adresele si puteti sa va rezolvati problemele acolo. Nici daca erai campion mondial, nu aveai o asemenea atitudine ostila fata de toti care comenteaza pe blog. Daca eu nu am timp sa citesc toate comenturile din cauza putinului timp liber, asta nu inseamna ca trebuie sa pesiflam pe toata lumea, cu sau fara motiv. Si in mare parte cei care spun ca te las sa faci asta au dreptate. E cazul sa te opresti sau sa folosesti alt limbaj mai decent si fara directie. Doar eram mai linistit ca se terminasera tensiunile de la “Colosseum” si hop alta. O fi libertate de exprimare dar aici nu este sat fara caini. Altfel era blog de injuraturi si sudalme sahiste si eu nu am nici un cuvant la asta. Atat timp cat vrei sa ramai anonim si pastrezi o aura de mister, pastreaza si o minima decenta in exprimari. Mai ales ca daca nimeni nu ti-a raspuns cu aceeasi moneda, asta nu inseamna ca poti sa continui pe calea aceasta. Sper ca m-am facut inteles in directia aceasta si tensiunile astea sa dispara, cel putin de aici.

   iunie 4, 2009 - 10:42 am Raspunde
 • Pepene Gheorghe

  Poate ca am gresit facand observatia pe blog si nu pe e-mail, mai discret. Dar de aici si pana a mi se interzice sa vorbesc pentru ca nu sunt cel putin MI sau antrenor emerit, mi se parte absolut ciudat. Daca faceam o observatie referitoare la sah mai intlelegeam, dar asa… “Ce are a face coada vacii cu stampila primariei?” Cat despre felul cum mi se adreseaza un anonim, nu cred ca merita sa comentez.

  iunie 3, 2009 - 10:37 pm Raspunde
  • ceausescuiulian

   Pepene Gheorghe: Ati facut foarte bine ca ati semnalat neconcordanta aceea si va multumim. Daca era ceva mai dificil, era cazul pe mail, asa ati foarte eficient si am remediat inadvertenta. Multumim si scuze pentru scapare.

   iunie 4, 2009 - 10:32 am Raspunde
 • etoo1

  lasa-l domnule sa se ia de toti de pe blog,sa se simta bine ,ca realitatea e cam dura:nu are curaj omul sau oama sa dialogheze cu numele real,se ascunde dupa metafore,altceva mai stii tanti domnule Niki?

  iunie 3, 2009 - 10:46 pm Raspunde
 • niki

  Domnisoara Etoo-0, sa inteleg ca asta e numele tau real?
  Esti din famulie celebra, draga!

  iunie 4, 2009 - 10:15 am Raspunde
 • Pepene Gheorghe

  Ceausescu Iulian: Foarte bine faceti ca luati atitudine impotriva unor manifestari nepoliticoase. Numai asa cred ca se poate mentine o atmosfera placuta pe un blog care devine tot mai apreciat pe zi ce trece.

  iunie 4, 2009 - 11:23 am Raspunde
 • vasim

  Imaginea nu se mai incarca da eroare …

  iunie 4, 2009 - 2:15 pm Raspunde
 • etoo1

  CE fel de imagine,descrie exact ce se intimpla.
  IULIAN CEAUSESCU:incepand cu 15 iunie lumea se cam muta pe litoral ,va rugam macar doua turnee colosseum pana atunci!in orice conditii de timp si rating,noul meu nick:etoo123,multumesc

  iunie 4, 2009 - 2:41 pm Raspunde
 • etoo1

  Fiind brailean de origine pe va recomand FESTIVALUL SAHULUI BRAILEAN,sambata si duminica 4 si 5 iulie,timp de joc 25 de min. de jucator 7 runde,turneu la care voi participa si eu in premiera,tinand cont ca am o vacanta un pic mai lunga.Alte relatii pe site-ul FRSAH.

  iunie 4, 2009 - 2:48 pm Raspunde
 • etoo1

  dublu post din cauza net,scuze.

  iunie 4, 2009 - 2:49 pm Raspunde
 • niki

  Iulian :
  Ma trezii si io in inspiratie pamfletara si se nimeri dl Pepene in calea “talentului” meu. Daca e cazul sa ma scuz, o fac. Apoi nu inteleg care a fost rolul lui Etooo si de unde ideea cu atitudinea ostila fata de toata lumea. Parca ultimele mele postari laudau pe Bobo, Dragos Dumitrache, Florin Felecan….

  iunie 4, 2009 - 3:30 pm Raspunde
  • ceausescuiulian

   Niki: Multumesc pentru reactiile pozitive fata de sahistii nostrii remarcabili, dar suntem toti pe pamant, mai mult amatori decat profesionisti. Reactiile au fost nepotrivite, vis-a- vis de Etoo1 si D-l Pepene. Doar vorbisem de liniste sa incercam sa facem ceva mult mai bun calitativ si cantitativ decat pana acum. Mai ales ca cele mai multe reactii vin despre lucruri colaterale sahului din pacate. Si sunt atatea lucruri de discutat si de pus pe tapet despre sahul romanesc si despre trecutul si viitorul lui. Nici nu citisem mesajele tale, cu ochii numai prin spatele blogului, ca sa mai facem ceva articole pentru cititorii nostrii. Mai ales ca se putea specula ca eu te influentez sa ai reactiile acestea si sa trec cu vederea. Eu cred ca putem sa ne intelegem cei care suntem aici, iar cei care sunt incompatibili se pot abtine sau gasim o solutie tehnica si pentru asta. Multumesc pentru intelegere Niky si sper ca am fost destul de limpede si deschis in discutii.

   iunie 4, 2009 - 4:32 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.