Vaslui: Cupa Podul Inalt o noua batalie intre “Palatele” copiilor

La Vaslui a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute cea de-a IV-a ediţie a “Cupei Podul Înalt” la şah. La această întrecere au participat aproximativ 100 de iubitori ai “sportului minţii” legitimaţi la cluburile sportive şi Palatele Copiilor din Bucureşti, Iaşi, Craiova, Buzău, Huşi, Bârlad, Galaţi, Vaslui şi Botoşani, judeţul Botosani fiind reprezentat de şahiştii de la Palatul Copiilor.

cupa Podul Inalt

Invingatorii (Premiantii) de la “batalia” de la Podul Inalt

Sportivii pregătiţi de Silvia Diaconu s-au ridicat la nivelul aşteptărilor, reuşind şapte clasări pe podium şi o menţiune. “Sunt foarte mulţumită de rezultatele obţinute de copiii mei. Cu mai multă atenţie, am fi reuşit să ne întoarcem cu mai multe medalii de aur, însă şi aşa este bine”, a declarat Silvia Diaconu.

La categoria destinată copiilor sub opt ani, Iasmina Iurea s-a impus în faţa celorlalţi participanţi. Aproape de a-i egala performanţa a fost şi Iarina Teodora Dumitraş, la categoria destinată participanţilor sub 10 ani, însă aceasta a fost nevoită să se mulţumească cu locul doi după ce a cedat un punct în faţa unei sportive din Iaşi.

podul inalt-vaslui

Locul doi şi medalie de argint a obţinut şi Cezar Botez la categoria de vârstă 16 ani. Palmaresul delegaţiei botoşănene a fost întregit de cele patru medalii de bronz cucerite de Cezar Trişcă Vicol la categoria sub opt ani, Ştefan Botez, la 10 ani, Romario Stoian la 12 ani şi Răzvan Melinte la 16 ani.

Cel de-al optulea sportiv deplasat la Vaslui, Andrei Alexandru Breşug a primit din partea organizatorilor menţiunea pentru cea mai frumoasă partidă a întrecerii la categoria sub opt ani.

(Scris de Cristian Prisacariu in 26 mai 2009 in  Monitorul de Botosani)

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.