Simultan dat de marele maestru Costica Ionescu la Sighet

Corespondenta de la Danut Vraja din  Sighetul Marmatiei

Update 20,52

Articolul aparut in Informatia zilei de Maramures si scris de Ioan J. Popescu

Duminica, pe terasa unui hotel de pe malul Izei, la Sighetu-Marmatiei, 34 sahisti sigheteni au incercat sa reziste cat mai mult in fata marelui maestru international Constantin Ionescu, cu prilejul unui simultan de sah sustinut de cel care este Secretar General al Federatiei Romane de Sah. Chiar pusi in fata unui mare maestru, jucatorii legitimati la CS “Sig-Mar”, condus de Ioan Costiuc, nu s-au lasat intimidati si au facut trei remize la seniori (Petru Culcear, Csillik Zoltan si Sebastian Richard) si, din bunavointa si spiritul pedagogic al marelui maestru bucurestean, alte trei cu mai tinerii Stefania Miculescu, Alexandru Dicu si Clara Fotache. Printre superlativele partidei, amintim ca cel mai tanar jucator, Andrei Marina-Fit, are doar patru ani si jumatate, iar cel mai in varsta, Nicolae Maliar, 70 de ani.


vraja_Danut  vs MM Ionescu Danut_C.Ionescu

Aplicand “Cosinus de Sighet” , Danut infrunta un mare maestru de sah si apoi o poza prieteneasca pentru posteritate impreuna cu Costica Ionescu

Cu ocazia Olimpiadei scolare de sah – faza nationala de la Giurgiu am cunoscut oameni deosebiti cu care am ramas in relatii de prietenie. Am cunoscut prin intermediul emailului, cuceva timp inainte sa ne vedem la Giurgiu, pe profesorul Vraja Danut si mai apoi pe elevul sau Arba Andrei.

sim3 sim5

Un copil este impresionat de concentrarea simultanistuluiAndrei Arba reusind sa opuna o rezistenta si sa ” moara frumos”

Danut este dedicat  materiei matematica  pe care o preda  si  in timpul liber mai gaseste timp si pentru a juca  sah . Arba Andrei este un pasionat de sah care promite si poate mult mai mult decat joaca in ultimul timp. Un sahist pasionat de sportul mintii cu care am avut cateva discutii interesante pe mai multe teme si in special despre sah. Am ramas in legaturi bune cu cei doi pasionati, precum si cu animatorul turneelor din Maramures, Ioan Costiuc, caruia ii transmitem salutari si  pe aceasta cale. El a reusit sa aduca pentru promovarea sahului maramuresean pe MM Costica Ionescu, pentru un simultan disputat duminica la Sighet.

sim8 sim9

C.  Ionescu alaturi de D-l Costiuc dand ultimele sfaturi tehnice la micii sahisti C. Ionescu in plan apropiat, iar D-l Costiuc ii “ajuta” sa reziste eroic, prin metodele stramosesti maramuresene

Pe 31 mai la Sighetul Marmatiei a avut loc  simultanul dat de MM Const si se pare ca sahul in judetul Maramures cunoaste o emulatie deosebita in ultimul timp.
“Intr-un cadru natural splendid a jucat simultan cu 34 de jucatori  si lasat decat  6 remize fara nici o  infrangere. Au jucat atat juniorii clubului  “Sig-Mar” Sighetu Marmatiei cat si seniorii.

sim4 sim6

Arba Andrei a pierdut, dar a pierdut frumos, iar cand a vazut ca nu mai are nici o sansa s-a recunoscut invins. Eu am jucat ca pentru ultima data. Am tinut de partida pana aproape nu am mai avut cu ce juca”, ne-a relatat  Danut Vraja.

Duminica, pe terasa unui hotel de pe malul Izei, la Sighetu-Marmatiei, 34 sahisti sigheteni au incercat sa reziste cat mai mult in fata marelui maestru international Constantin Ionescu, cu prilejul unui simultan de sah sustinut de cel care este Secretar General al Federatiei Romane de Sah. Chiar pusi in fata unui mare maestru, jucatorii legitimati la CS “Sig-Mar”, condus de Ioan Costiuc, nu s-au lasat intimidati si au facut trei remize la seniori (Petru Culcear, Csillik Zoltan si Sebastian Richard) si, din bunavointa si spiritul pedagogic al maestrului bucurestean, alte trei cu mai tinerii Stefania Miculescu, Alexandru Dicu si Clara Fotache. Printre superlativele partidei, amintim ca cel mai tanar jucator, Andrei Marina-Fit, are doar patru ani si jumatate, iar cel mai in varsta, Nicolae Maliar, 70 de ani.

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.