La sfarsitul saptamanii trecute s-a dat startul la înscrierea în tabere!

Tabere tematice contracost de limbi straine si sah

Ministerul Tineretului si Sportului pune la dispozitia elevilor, studentilor, tinerilor si cadrelor didactice, in perioada 13.06-13.09.2009, 29 de tabere tematice pentru vacanta de vara.

tabere sah

Participantii vor beneficia de 3.728 locuri de cazare, in 19 centre de agrement. Pretul unei zile de tabara, incluzand cazare si pensiune completa, porneste de la 50 lei si, in functie de destinatia aleasa, acesta nu depaseste 57 de lei. Domeniile de interes acoperite sunt: orientare turistica, arta fotografica, sah, volei tabere de cercetasi, tabere de limbi straine. Pe durata intregului sejur, tinerii vor avea la dispozitie gratuit servicii de animatie, precum si un program tematic desfasurat in centrul de agrement. Activitatile vor fi organizate de catre organizatii profesioniste. Ministrul tineretului apreciaza ca taberele tematice nu reprezinta o alternativa la o vacanta cu familia, ci “o sansa pentru copii sa interactioneze cu alte medii si sa traiasca experiente noi”.

Articol publicat in Gardianul de Al. Calmacu

La sfarsitul saptamanii trecute s-a dat startul la înscrierea în tabere!

Ministerul Tineretului dispune de peste 3.700 de locuri în bazele de agrement din toată ţara. Preţul pentru o zi într-o tabără tematică, la munte sau la mare, variază între 50 şi 57 de lei. Tinerii se pot înscrie, de astăzi, pentru un loc într-o tabără la direcţiile judeţene de tineret şi la cea din Bucureşti. Oferta este deschisă şi profesorilor.

Ministerul Tineretului şi Sportului oferă peste 3.700 de locuri de cazare în 29 de tabere tematice, care se vor desfăşura în 19 centre de agrement din toată ţara. Preţul unei zile de tabără variază între 50 şi 57 de lei, şi cuprinde cazare şi pensiune completă.

tabere

Cele mai multe locuri sunt în taberele de orientare turistică şi drumeţie, fotografie, şah, volei, handbal sau ecologie. Pe toată perioada cât stau în campusuri, elevii vor avea program tematic şi vor fi îndrumaţi de animatorii de tabără.

Cele mai multe locuri sunt în taberele sportive de la Eforie Sud şi 2 Mai (1.200), de orientare turistică de la Brădişor (300) şi de cultură de la Maramureş (180).

„Tinerii nu se bucură doar de vacanţă, ci îşi petrec timpul liber cu cei de aceeaşi vârstă, îşi fac prieteni noi, învaţă să lucreze în echipă şi îşi dezvoltă noi pasiuni”, a spus Monica Iacob-Ridzi, ministrul Tineretului şi Sportului.

Organizatorii mai spun că elevii sub 18 ani trebuie să aibă aviz epidemiologic şi adeverinţă că sunt cu vaccinările la zi.

Înscriere

Dacă vor să prindă un loc de tabără, amatorii de distracţie se vor adresa direcţiilor judeţene de tineret.

Articol publicat in Adevarul si scris de Andreea Ofiteru

1 Comentariu

  • claudia

    ce inseamna tabara de sah? ce profesori pot veni?

    mai 26, 2009 - 5:23 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.