Topalov si Berbatov au jucat un meci de blitz de senzatie

Topalov_berbatovVeselin Topalov a jucat un senzational meci de blitz cu Ciprian Berbatov, cu putin inainte  de terminarea turneului Mtel Masters

Sofia 21 mai 2oo9

Kiprian Berbatov 2393 si Veselin Topalov 2812 au jucat un meci de blitz de senzatie, inainte de terminarea turneului Mtel-Masters. Unul dintre cei mai stalucitori juniori  din Bulgaria si numarul 1 in lume din clasamentul elo, au jucat un meci scurt de 2 partide, imediat dupa terminarea rundei a 8-a de la Mtel Masters.

Meciul a inceput in jurul orelor 20,00 (ora locala), in ziua de joi 21 mai. Castigatorul circuitului Mtel Masters  Junior, Kiprian Berbatov l-a provocat pe al 19-lea campion mondial . Acest lucru s-a intamplat dupa ce a terminat partida sa din runda 8 cu Leinier Dominguez, si Topalov a acceptat imediat invitatia la meci.

Derbyul bulgaresc de blitz  a fost jucat sub cupola de sticla, unde se desfasoara Mtel Masters, si imediat multi spectatori s-au strans in fata Teatrului National, sa vada senzatia.

Meciul s-a incheiat cu victoria cu 1,5 – 0,5 pentru Topalov dupa cel de-al doilea partida.

Kiprian Berbatov a jucat in prima runda de la europenele de la Budva cu albele impotriva lui Costica Lupulescu 2608 .

Puteti sa revedeti partida lui Kiprian Berbatov – Costica Lupulescu dupa ce o selectati

Intre noi fie vorba, acest meci de senzatie a fost pus la cale din umbra de managerul ” cel mai controversat din lume “, care manageriaza acum,  dupa Veselin Topalov si  Ivan Cheparinov, pe tanara speranta a sahului bulgar, Kiprian Berbatov.

danailov05

Un bonus de la Danailov, care prin acest zambet mephistofelic ne pregateste noi “surprize” specifice stilului  sau rocambolesc

V-ati dat seama ca numai unul poate fi  acesta si se numeste Silvio Danailov, pentru lamurirea acestui aspect.

ALTE POSTARI RELEVANTE

4 Comentarii

 • niki

  In general “vecinii” nostri sunt mai putin simpatizati. Evident datorita arogantei cu care trateaza cam pe toata lumea. Cu exceptia lui Topalov, jucatori precum Delchev, Chatalbashev sau chiar Cheparinov au ramas in plutonul de jucatori buni dar nu stralucitori. Nu-i banuiam oricum pe bulgari de “clasa” ca natie, dar iata ca sahul lor merge mai bine decat al nostru in ultimii 10 ani. Oare putem “imprumuta” si noi partea buna a “tupeului” de care dau dovada jucatorii si managerii lor? Nu e momentul sa-l sprijinim pe Dieter sa revina in primii 20 ai lumii si pe Cristi Chirila sa ajunga in 3-4 ani acolo sus?
  Cu 3 guri de foc(incluzandu-l pe Andrei care la talentul sau nu poate juca decat la nivel inalt inca 10 ani) plus Lupulescu sau Parligras am putea ataca primele 10 locuri la urmatoarele olimpiade.

  mai 25, 2009 - 10:51 am Raspunde
 • gogu

  Si cu antrenori de talia : http://www.compendium.ro/meditatii/anunt_actualizare.php?id_anunt=13843 calea ne e deschisa

  mai 25, 2009 - 12:21 pm Raspunde
 • vasim

  Ar fi fost interesant sa vedem meciurile de la blitz.
  Probabil ca nu le-a notat nimeni si nefiind un turneu nici nu au folosit o tabla de joc electronica.
  Totul doar reclama…
  Oricum la acest moment bulgarii sunt mult mai in fatza decat romanii la sah, iar acest lucru trebuie sa il recunoastem fair-play. Pana o sa avem si noi un campion mondial mai curge ceva apa pe Siret.
  Topalov nu doar ca a fost campion mondial dar a mai avut sansa odata sa devina iar acum are a 3 sansa sa devina campion mondial. Deci de 3 ori chalenger nu e rau deloc. Este unul din marii sahisti ai ultimilor 10-15 ani. Alaturii ii stau de fapt doar Anand si Kramnic.
  Respect pentru el si pe deasupra despre Cheparinov nu poti sa spui ca nu a realizat nimic, Cheparinov e mult mai tanar ca si Dieter al nostru si are inca timp sa dovedeasca ca poate mai mult.
  Plus uite bulgarii au si juniori foarte buni, noi ce juniori de nivel mondial avem doar Chirila ?

  mai 25, 2009 - 2:37 pm Raspunde
 • Catalin Ionescu

  Vasim, daca te uiti un pic la poza de mai sus o sa vezi tabla electronica DGT ;-).

  mai 25, 2009 - 5:42 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.