Ciudad de Leon in direct la televiziune!

cabecera2

Elegantul Auditorium din Leon a fost atent inspectat de tehnicienii televiziunii Castilla y Leon pentru a determina cea mai buna locatie pentru camerele de luat vederi, microfoane si pupitrul de comanda. Nu se pregătesc pentru difuzarea unui concert de muzica clasica, ci pentru transmisia celei de a XXII-a editie a turneului Ciudad de Leon (5 -7 iunie). De la meciul Kasparov-Karpov pentru Campionatul Mondial, Sevilla 1987, nimeni în Spania nu a dorit sa promoveze şahul la TV. Meciuriele de sah rapid si gesturile de nervozitate ale lui Carlsen, Morozevich, Wang Yue şi Ivanchuk vor fi prinse imediat.

leon-live-1-13674

“Ultimul meci al fiecarei semi-finale (vineri si sambata) şi finala (duminica) va fi difuzat în direct. In afara de aceastea, Castilla y Leon TV va produce zilnic programe speciale, cu interviuri şi reportaje. Există, de asemenea, un interes al TVE (principalul canal spaniol public din Spania), aşa cum am putut observa atunci când m-am întâlnit cu managerul de de la Sport Manager la Madrid “, a explicat Marcelino Sion, director de turneu.

Timpul rapid (patru meciuri, 20 de minute fiecare jucator, plus alte 10 secunde după fiecare mutare), eleganta locului şi un turneu de mare prestigiu, au fost factorii cheie pentru a convinge managerii de televiziune. Şi, evident, cei patru participanti, indiferent de tragere la sorţi ce va avea loc pe 4 iunie.

leon-live-2-13677

“În cazul în care transmisa TV de la Leon va fi un succes, vom deschide o fereastra foarte importanta pentru şah”, adaugă Sion. Desigur, acest factor poate fi decisiv pentru sponsori pentru a reînnoi ajutorul lor, an de an. Până în prezent, la Ciudad de Leon nu se poate plânge, beneficiind de ajutorul a patru institutii publice (Primăria, guvernul provincial, guvernul regional, si universitatea) şi a patru sponsori privati (Caja Duero, ALSA, Editura MIC şi Diario de Empresas). Televiziunea ar putea fi un factor decisiv pentru a garanta a XXV –a ediţie din 2012.

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.