Costin Cozianu despre sahul in America

eu102

Costin Cozianucampion en titre al statului Washington,  a descoperit recent siteul nostru si a avut cateva lucruri interesante de spus. Comentariul sau a trecut un pic neobservat, dar intrucat sunt multe lucruri interesante, pe care nu le aflam zilnic, am considerat ca merita sa le punem intr-un mic articolas separat.

Dincolo de modestia lui Costin, personal m-a pus pe ganduri ceea ce a spus despre sahul de azi din SUA, si tare ma tem ca acest tip de turnee se vor raspandi (au aparut deja!) si pe la noi, din motive lesne de inteles care tin de aspecte economice si de timp.

cozianu_2009


“Pana la urma mi-a semnalat un prieten blogul de fata si m-am impiedicat si eu de postarea asta super laudativa.

In primul rand, multumesc pentru toate laudele nemeritate.

In al doilea rand, sa va impartasesc cate ceva, despre sahul in Statele Unite.

In turneul respectiv am jucat din greseala, pentru ca m-a sunat cineva pe mobil, mi-a zis ca mi se face “onoarea” (turneu inchis pe baza de invitatii) intrucat am ratingul american mare, si cum eu nu prea stiu sa refuz politicos, m-am trezit spunand da.

Sahul in America e in general foarte obositor si o afacere neprofitabila. L-am cunoscut indeaproape pe regretatul Alex Wojtkiewicz, care mi-a confirmat, si chiar cu asupra de masura ce vedeam eu din exterior. Aici se joaca exclusiv in weekenduri, si turneele importante correspund cu asa zisele weekenduri de trei zile – cand o sarbatoare oficial prelungeste weekendul. In mod exceptional, de Thanksgiving se tin turneee de patru zile. In conditiile in care joci doua sau trei runde pe zi, in turnee comprimate, sahul nu mai seamana cu ce stiam eu de pe vremuri, e mai mult proba de anduranta.

Pe aici lumea are intre doua si trei saptamani concediu (cum masoara ei, 10-15 zile lucratoare), asa ca alta solutie de organizare pur si simplu nu exista.

A devenit, in schimb, foarte popular la nivel de intreceri scolare.

P.S. Trebuie sa corectez ca plecare mea in state n-a reprezentat nici o pierdere pentru sahul romanesc. Pe bune. “

ALTE POSTARI RELEVANTE

2 Comentarii

  • nicu valahu

    La multi ani, Costin!

    mai 21, 2009 - 9:35 pm Raspunde
  • Teodorescu Ion

    SALUTARE DIN GALATI ,SUNTEM MINDRI DE TINE , NU TE LASA PINA NU AJUNGI MARE MAESTRU,,,

    iunie 11, 2010 - 10:49 am Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.