Superstitiile jucatorilor de sah

Poate v-ati intrebat daca marii jucatori de sah au superstitii si ritualuri. S-au intrebat si altii, avantajul lor fiind ca au obtinut si raspunsul. Acum va putem oferii micile “ritualuri” ale marilor jucatori ce s-au aflat la Turneul Grand Prix de la Nalchik

nalchik_supers

Peter Leko: Nu am niciun secret special sau ritualuri. Poate că toată lumea le face placere sa faca cate ceva. Principalul ritual este de a verifica analizele variantelor de deschideri înainte de meci.

Boris Gelfand: Nu am nici un ritual, dar înainte de meci ascult muzica pentru a intra in atmosfera meciului. De regulă, muzica este diferita, în funcţie de starea de spirit.

Levon Aronian: Si eu am, de asemenea, rituluri muzicale. De regula, prefer jazz.

Peter Svidler: Am ritualuri si am un răspuns bun pentru această întrebare: nu nu va spun. Când am fost foarte tinar, muzica m-a ajuta sa ma pregatesc pentru un meci bun. Recent, am revenit la această practică, dar nu  mai influenţeaza jocul. Uneori,  depinde foarte mult de felul în care ai petrecut ziua.

Vassily Ivanchuk: Nu poate fi numita o superstiţie, trebuie doar să fi în stare optimă, şi muzica combinata cu  plimbare în aer liber este un mare ajutor pentru a obţine aceasta stare.

Etien Bacrot: Sunt destul de superstiţios. Unul dintre semne este că  nu ma bărbieresc, atunci când totul merge bine. Este unul dintre detalii. Va funcţiona atâta timp cât va funcţiona.

Evgeny Alekseev: Uneori, încerc să scriu cu un pix norocos la turnee. Deci, daca ai luat un pix, dacă ai succes în turnee vei continua să il folosesti, dacă nu il schimbi. Totul merge bine aici, pentru moment, aşa că nu voi schimba pixul.

Vladimir Akopian: Jucătorii de sah  sunt predispusi  la superstitii. Multi dintre ei sunt atenţi la haine. În cazul în care pierd au pus acesle haine deoparte. Dacă jocul este bun continua turneul cu aceleasi haine. Unii au grija de pix. În cazul în care este un turneu bun, scriu cu acel pix, dacă nu il schimba. Si eu am grijă de asemenea, de haine şi pixuri. Acest turneu nu a fost bun pentru  mine la început, aşa că am pus deoparte costumul cu care am jucat. Acum joc în alte haine. Şi funcţionează, pentru moment.

Pavel Eljanov: Multe persoane au superstitii. Jucători de sah le pasa adesea de pixul norocos. In cea ce ma priveste nu am nici un fel de superstitii. Eu nu  folosesc nimic, doar un regim si metode de perfectionare.

Alexander Grischuk: Nu ma bărbieriesc in zilele cu meciuri, fie înainte sau după ele. Intotdeauna astept ziua libera.

Gata Kamsky: Situaţia cu superstiţiile în şah este la fel de grea ca şi în alte sporturi. De exemplu: nu am pus cravata astăzi. Pixul are o mare importanţă. Un alt semn este faptul că unjucator nu  schimba masa la cina şi, de asemenea, trebuie să ţină un anumit regim şi sa repete totul.

ALTE POSTARI RELEVANTE

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.