Femei iraniene de succes in sah

Sursa: www.payvand.com

Teheran, 18 mai: Jucatoarea iraniana Atousa Pourkashiyan a devenit luni Mare Maestra Internationala de sah.

AOL 9.1Iranianca

Sahista iranianca a castigat titlul dupa 38-a Olimpiada de la Dresda, dupa ce a castigat 8 puncte din 11 partide. Ea a intalnit aici 4 mari maestrii si 5 maestrii internationali in timpul olimpiadei. Titlul de mare maestru  international de sah este acordat excelentilor maestrii de sah de catre FIDE . Distinctia de mare maestru international reprezinta cea mai inalta distinctie pe care o poate avea un sahist, in afara titlului de campion mondial. Pourkashiyan a jucat in echipa feminina a Iranului pentru Campionatul Asiei pentru echipe feminine  in 2003, 2005 si  2008.

Aici aveti din partea echipei blogului “Sah cu Ceausescu” un bonus de 71 de partide jucate de Atousa Pourkashiyan

ALTE POSTARI RELEVANTE

5 Comentarii

 • vasim

  Interesant.
  Noi in Romania cate femei GM avem la acest moment?

  mai 19, 2009 - 4:05 pm Raspunde
 • Catalin Ionescu

  M-am uitat pe siteul Fide si vad ca e doar WGM cu un rating sub 2300. Nu cred ca este vorba de un titlu de GM.

  mai 19, 2009 - 5:01 pm Raspunde
  • ceausescuiulian

   vasim,catalin Ionescu: Este vorba de titlul feminin si este a doua femeie din Iran care obtine titlul de mare maestru international la feminin. Sunt si toate partidele Iraniencei, gasite in bazele de date .

   mai 19, 2009 - 6:36 pm Raspunde
 • adrianstanca2009

  Catalin Ionescu: Stirea e corecta, jucatoarea respectiva e WGM, adica mare maestra in sahul feminin. Intr-adevar, jucatoarele de top obtin si clasificari superioare ce tin de siahul masculin, daca nu ma insel IM este mai tare decat WGM, spre exemplu.

  Vasim: Anul asta inca doua jucatoare din Romania au obtinut titlul de WGM. Au fost Sandu Mihaela (a 8-a), urmata de Paulet Iosefina (a 9-a)

  mai 19, 2009 - 6:28 pm Raspunde
 • Catalin Ionescu

  Da, Adrian ai dreptate. Eu vazusem fraza care mentionea campionatul mondial si ma gandeam numai la cel masculin :). Tocmai din acest motiv ma gandisem la titlul de MM tot de la barbati 🙂

  mai 19, 2009 - 8:30 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.