Interviu cu Vladimir Kramnik

Fostul campion mondial la şah, Vladimir Kramnik, a sosit în Azerbaidjan pentru Cupa Presedintelui si pentru meciul Azerbaidjan vs. restul lumii. Kramnik a ajuns la sala VIP din aeroport, numit dupa numele lui Heydar Aliyev, exact la ora programata, apoi, în aşteptarea vizei pentru soţia sa Maria, a petrecut ceva timp în salonul VIP.

După acesta, bine-cunoscutul MM rus, unul dintre jucatorii care l-au invins pe “marele şi teribilul” Garry Kasparov, a acceptat cu incantare să fie intervievat de un reporter extratime.az

– Care a fost prima reacţie când a-ti auzit de invitaţia pentru meciul Azerbaidjan vs. Restul lumii?

Am fost foarte multumit pentru această invitaţie, pentru că este un eveniment foarte frumos. Nu am fost la Azerbaidjan de o perioadă lungă de timp. Ştiu ca şahul aici este în plină expansiune. I-am spus deja lui Faig Gasanov că ultima dată când am fost aici a fost în 1987, la campionatele de juniori. Deci, am fost foarte fericit că este organizat un astfel de turneu, şi soţia mea a dat consimţământul deoarece si ea a vrut să vadă ţara.

vladimir-kramnik-square-3-6505

Cum vezi echipa lumii?

Este o echipa foarte buna, toti sunt jucatori buni şi puternici. Poate că suntem favoriti din punct de vedere al ratingului, avem un rating mai mare. Dar Azerbaidjanul va juca pe teren propriu si probabil vor juca cu o mare dorinţă. De aceea, cred că meciul nu va fi simplu, va fi mai mult sau mai puţin un meci egal.  Sunt sigur că mulţi entuziaşti ai şahului vor veni sa vada jocurile .

Într-un recent interviu pentru sovietic Sport aţi spus că în prezent există câţiva jucători care ar putea pretinde coroana mondiala la şah. Există jucatori azeri printre ei?

Nu aş putea spune că cercul de jucători de şah este îngust, în prezent, există douăzeci de jucatorii care pot deveni efectiv campioni ai lumii. Desigur, jucatorii tineri, inclusiv jucători azeri de şah, sunt pretendeti puternici la coroana mondiala. Printre ei sunt Teimour Radjabov, Shakhriyar Mamedyarov, şi Vugar Gashimov, toti cei trei sunt foarte talentati. Cu o pregatire buna si un antrenament adecvat, şi un bun sprijin public, oricare dintre acesti jucători au sanse. Sper sa am si eu aceleasi şanse.

ALTE POSTARI RELEVANTE

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.