“Când apa curge prin acoperisul casei , trebuie să renunţi la tot şi sa il repari!”

banner_nalchik

In timpul turneului FIDE Grand Prix, jucatorii au fost rugati sa isi exprime pararea despre valorile familiei. Va invitam sa aflati ce au declarat o parte din acesti jucatori.

rustam_kasimdzhanov

Rustam Kasimdzhanov
Eu sunt căsătorit de mai mulţi ani şi am doi copii. Ştiu că atunci când apa curge prin acoperisul casei , trebuie să renunţi la tot şi sa il repari. Mai mult decât atât, dacă am înţeles că soţia mea vrea să isi cumpere un nou costum de baie, trebuie să renunţ la Apararea Petroff şi sa stau cu copiii, astfel încât ea sa poata merge la cumpărături. Familia mea este întotdeauna pe primul loc. Baiatul meu cel nare joacă un pic sah. Eu nu sunt împotriva. Dar voi fi împotriva, dacă unul dintre copii se hotărăşte să devină un jucător profesionist de şah. Cred că un jucător de şah în familie este destul de mult. Şi luând în considerare faptul că este o munca grea, mi-ar plăcea să aiba profesii obisnuite de  avocat, medic sau de bancher. Cariera mea in sah este destul de reuşită, dar trebuie să ai calităţi care sunt esenţiale pentru şah, şi nu toată lumea are  astfel de calităţi. Poate fi un jucător de şah care a realizat ceva şi, în acelaşi timp o sută cei care nu au reuşit.

svidler04

Peter Svidler

Daca nu ti-ai pune familia pe primul loc, în scurt timp, veţi pierde. În măsura în care este vorba si de copii sunt complet de acord cu ceea ce a spus Rustam. Am doi baieti de şapte ani. Dacă ei mă roaga sa jucam şah , vom juca un meci sau două, dar nu vreau să ajunga sahisti profesionisti.

akopian-kamsky

Vladimir Akopian
Incerc să acord cea mai mare parte din timpul meu familiei. Este un fel de obligatie, în Armenia. Cum nu am  mult timp liber şi sunt de multe ori plecat, încerc să-mi petrec mai mult timp cu copiii mei când sunt acasă. Eu joc la turnee de şah şi particip la sesiuni de antrenament. Nu imi pot permite să joc şah acasa cand copiii sunt cu mine. Am trei copii şi întotdeauna trebuie sa le acorzi atenţie.

ivanchuk021

Vasily Ivanchuk
Familia nu este un lucru care ar trebui să  fie discutat în presă. Sunt căsătorit pentru a doua oară. Am un copil din prima căsătorie. Din păcate, ne intalnim foarte rar. Exista o multime de motive pentru asta. În ceea priveste sahul, el nu este interesat de acest joc. Acum, noi nu jucam şah în familie. Jucam în timpul primei căsătorii, soţia mea a fost jucătoare de şah. Cea de-a doua soţie nu joaca şah.

mamedyarov-8221

Shahriyar Mamedyarov
Eu nu sunt căsătorit încă. Dar, când am să ma căsătoresc şi să am copii, nu vor juca sah la nivel profesionist. Ştiu foarte bine cât de dificil este. Cred că in oricare alt sport este mai uşor de câştigat bani decât din şah. Bineînţeles, că mi-ar plăcea să joace şah, dar nu profesionist.

MEXICO-CHESS-WORLD CHAMPIONSHIP-GRISCHUK

Alexander  Grischuk
Nu pot să înţeleg când cineva joaca şah acasa. Nu am fost la sesiuni de antrenament de doi ani. Eu joc in turnee. Nu joc şah cu soţia mea şi am o fetiţa care nu poate juca şah încă. Dar dacă ea este dornica de a intra în lumea şahului,  nu voi fi împotriva sa, dar nici nu o voi îndemna sa aleaga  această cale.  Daca ea învaţă să joace şi ii  place, va fi altceva.

ALTE POSTARI RELEVANTE

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.