Joc anulat si reprogramat datorita remizei scurte

Wesley So a dominat  clar Phoenix Petroleum – Dapitan CityBattle of GMs” , un turneu foarte puternic, unde a reusit 5 puncte de 5 posibile. In primele runde i-a invins pe 2 din cei mai puternici adversari GM Torre si GM Gomez. Dupa acesta reusita extraordinara, remiza din runda 6 contra lui Antonio Jr a surprins pe toata  lumea.

wesley_so1

Meciul in sine nua fost cel mai scurt vazut in astfel de turnee, dar a fost o remiza fara lupta. Wesley So a surprins in deschidere si jucatorii au acceptat remiza dupa 22 de mutari, intr-o pozitie egala, dar cu o multime de piese pe tabla. Este foarte clar ca aceasta este rezultatul programarilor si a rundelor duble la acest turneu, dar se pare ca nu deranjeaza organizatorii. Federatia Filipineza de Sah si presedintele acesteia Prospero Pichay au decis ca rezultatul sa nu fie luat in calcul si ca jocul trebuie rejucat.

Presedintele Federatiei a justificat decizia in fata jurnalistilor, afirmand ca nu este prima oara cand Federatia decide rejucarea unui meci datoita noncombatului, dar si conform regulii careia un mci trebuie sa aiba cel putin 30 de mutari.

Decizia data acestui meci naste din nou discutii aprinse pe tema remizelor scurte “de salon”. Desi acesta decizie nu poate prevenii in totalitate jocurile aranjate, opinia generala a organizatorilor este ca adoptarea masurilor impotriva regulilor de remiza va creste calitatea sahului.

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.