Kasparov se intoarce!

Conform unor zvonuri recente si a unei pagini de pe siteul FIDE, Garry Kasparov a ajuns la un acord de principiu sa se intorca la sah pentru un turneu al candidatilor la titlul mondial!
garry_kasparov_roma_2003
Participantii ar fi Vladimir Kramnik (invinsul ultimului meci pentru titlul mondial), Gata Kamsky (invinsul in fata lui Topalov in finala candidatilor), Magnus Carlsen (nr. 1 pe lista rating, in afara celor doi ce joaca pentru titlul mondial,  Anand si Topalov) , Vassily Ivanchuk si Alexei Shirov.
Evenimentul este posibil sa aiba loc spre sfarsitul acestui an sau la inceputul anului viitor, iar invingatorul ar urma sa-l intalneasca pe invingatorul meciului Anand-Topalov in cursul anului viitor.
O veste foarte buna pentru iubitorii sahului!
Stire preluata de pe blogul Chess Mind

11 Comentarii

 • rodantero

  Asta chiar ar fi o bomba!!

  aprilie 1, 2009 - 1:44 pm Raspunde
 • Insideout

  …daca nu ar fi 1 aprilie.

  aprilie 1, 2009 - 1:56 pm Raspunde
 • vasim

  Asta e 1 Aprilie mai baieti…
  Oricum e frumoasa stirea…
  Oricum turneul o sa il castige Carlsen 🙂

  aprilie 1, 2009 - 1:59 pm Raspunde
 • Ciprian

  Carlsen e varza…nu-l mai bagati in seama

  aprilie 1, 2009 - 4:37 pm Raspunde
 • O.Bender

  vorba lui korcinoi:sint multe pozitii pe care pustiul nu le intelege;
  daca e vorba de jucatori care sa influenteze locul 1,pot fi acceptati aronian,radjabov si morozevici.nisipeanu e locul 55,dupa lista din aprilie,deci mai asteptam…

  aprilie 1, 2009 - 5:18 pm Raspunde
  • ceausescuiulian

   Intr-o declaratie de astazi Kasparov a spus ca nu vrea sa repete greseala lui Fischer de a nu se intoarce in sah . Toreadorul revine din nou in arena si o sa vedem mult “sange” si spectacol in sahul mondial la varf.

   aprilie 1, 2009 - 5:53 pm Raspunde
 • rodantero

  Chiar daca stirea asta o fi fost o gluma de 1 aprilie, eu cred ca, la un moment dat, Kasparov se va intoarce la sah. Singura intrebare este daca va mai putea juca la nivelul cu care ne-a obisnuit (probabil cu cat acel moment va fi mai indepartat, cu atat ii va fi mai greu sa o faca).

  aprilie 1, 2009 - 6:08 pm Raspunde
 • Virgil

  Cand Kasparov da de inteles ca o sa revina in circuitul marilor competitii, atunci sa fim siguri ca o va face si ca e pregatit din toate punctele de vedere pentru reeditarea succeselor din trecut…

  aprilie 1, 2009 - 6:57 pm Raspunde
 • Virgil

  Orice ar spune unul sau altul, Kasparov este un unul dintre jucatorii geniali ai tuturor timpurilor si ii este la indemana sa devina din nou “number one” in sahul mondial.

  aprilie 1, 2009 - 7:21 pm Raspunde
 • Virgil

  Dintre jucatorii actuali, cred ca doar Aronian si Anand i-ar mai putea opune o oarecare rezistenta lui Kasparov…Desigur mai sunt si cativa sahisti tineri, de mare talent, care vor avea un cuvant greu de spus in viitor, dar acum este prea devreme pentru afirmarea lor deplina…

  aprilie 1, 2009 - 7:31 pm Raspunde
 • DanB

  Traiasca 1 Aprilie!

  aprilie 1, 2009 - 9:05 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.