Amber la final: Aronian castiga, Kramnik si Anand pe locul 2 la egalitate

index_r2_c14

A fost o ultima runda foarte buna, si se putea si mai bine daca Topalov ar fi convertit avantajul decisiv in victorie impotriva lui Aronian la sah orb. La intrarea in ultima zi, Aronian avea un punct intreg in fata lui Anand si Carlsen si un punct jumatate in fata lui Kramnik.

aronian2902

Desi avea sanse mici sa mai iasa primul, Kramnik a evoulat excelent si l-a invins pe Leko cu 2-0. Ca o incununare a evolutie sale el a castigat la rapid cu negrul intr-o siciliana, lucru de mirare stiut fiind ca prefera plictisitoarea Aparare Rusa.

kramnik-leko

Anand s-a desurcat si el bine, trecand de Wang Yue cu 1,5-0,5. In partida de sah orb, incheiata remiza, a fost foarte aproape de victorie. In cea de rapid, Anand a demonstrat o tehnica foarte buna intr-un final de cai si pioni si a castigat punctul intreg.

wangyue-anand

Sansele lui Carlsen la locul 1 s-au risipit inca din partida de sah orb. Jucand cu Albele impotriva lui Radjabov, in tr-o Partida Italiana, a intrat intr-o capcana cu dama si era sa o piarda. A scapat ‘doar’ cu pretul unei figuri, dar asta a fost prea mult si Radjabov a castigat usor. Carlsen si-a luat revansa la sah rapid dar asta nu i-a adus dcat locul 4 per total.

Aronian a fost pierdut impotriva lui Topalov la sah orb, dar in mod incredibil Topalov a repetat pozitia. La rapid, Aronian a propus remiza la mutarea 17, remiza acceptata de Topalov.

11toparo

In alte mini-meciuri Morozevici l-a invins pe Kamsky 1,5-0,5 si Karjakin l-a invins pe Ivanchuk cu 2-0 (in mod surprinzator, caci in mod traditional Ivanchuk era un adversar dificil pentru Karjakin).

Clasament Final Sah Orb:

1-3. Kramnik, Carlsen, Aronian 7
4-5. Anand, Morozevich 6.5
6-7. Leko, Topalov 5.5
8-9. Ivanchuk, Radjabov 5
10. Karjakin 4.5
11. Wang Yue 3.5
12. Kamsky 3

Clasament Final Sah Rapid:

1-3. Anand, Kamsky, Aronian 7
4. Kramnik 6.5
5-6. Karjakin, Carlsen 6
7. Topalov 5
8-10. Morozevich, Leko, Ivanchuk 4.5
11-12. Radjabov, Wang Yue 4

Clasament Final Combinat:

1. Aronian 14
2-3. Kramnik, Anand 13.5
round11

Aronian a castigat pentru a 2-a oara la rand la Amber, multumindu-si fanii

Amber s-a incheiat, dar nu si pentru noi. Vom reveni negresit in zilele urmatoare cu un grupaj de partide si secvente care ni s-au parut cele mai frumoase la aceasta editia.


0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.