Amber ziua 8: Anand trece de Kramnik si trece singur pe locul 1 inaintea pauzei

index_r2_c13

Desi Kramnik a avut in general mai mult succes la sah orb, Anand l-a invins totusi intr-o Aparare Rusa, cu albele, construind  gradual o initiativa puternica. In partida de sah rapid, Anand a obtinut remiza cu usurinta.
round8

Aronian a mentinut ritmul cu liderul Anand, datorita victorie sale la sah orb impotriva lui Radjabov. Avand Albul intr-un Grunfeld, Aronian a sacrificat cativa pioni cu compensatie mai mult decat suficienta. Radjabov i-a inapoiat pionii, dar nu in cel mai bun mod. Cand, intr-un final, Aronian a patruns cu turnurile pe linia a 7-a, partida nu a mai durat mult.

Intr-o alta partida de sah orb, Carlsen a trecut de Topalov intr-o partida cu mai multe ‘orbiri’ de ambele parti.

carlsen-topalov

Ivanchuk a rezistat cu tenacitate intr-o pozitie mai slaba impotriva lui Morozevici, pana cand Morozevici a gresit grav si a dat o piesa gratis. A fost prima victorie a lui Ivanchuk de cand a implinit 40 ani saptamana trecuta.

LekoWang Yue a fost o Berlineza incheiata remiza intr-un final tipic de nebuni de aceeasi culoare.

Kamsky-Karjakin a fost de asemenea remiza, fara mari evenimente.

In partidele de sah rapid s-a decis o singur partida, si anume Karjakin l-a invins pe Kamsky. Karjakin a obtinut avantaj cu albul intr-o Spaniola Inchisa, avand un cal bun contra nebun prost si ceva spatiu de partea sa. Dupa cateva greseli ale lui Kamsky, pozitia sa s-a prabusit rapid.

karja-kamsky

Celelalte partide de sah rapid s-au incheiat toate remiza, cele mai multe destul de repede. Este deja un fel de obsinuinta o cantitate mare de remize, inainte de ziua libera – care va fi azi.

Clasament Sah Orb:

1. Carlsen 6.5
2. Anand 5.5
3-5. Leko, Aronian, Kramnik 5

Clasament Sah Rapid:

1-3. Anand, Kamsky, Aronian 5
4-5. Kramnik, Karjakin 4.5

Clasament Sah Combinat:

1. Anand 10.5
2-3. Aronian, Carlsen 10
4. Kramnik 9.5

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.