Amber ziua 7: Anand si Kramnik in frunte

amber01-logo3

Sesiunea de sah orb

Topalov-Ivanchuk a fost o Catalana in care Negrul a stat mereu bine, desi Albul avea perechea de nebuni. In jurul mutarii 30 cei doi au dat remiza.

Morozevici-Leko Morozevici a iesit din deschidere mai prost decat Leko, si a obtinut oana la urma (doar) un final de turnuri de remiza.

Wang Yue-Carlsen Carlsen s-a razbunat pentru infrangerile din ultima perioada de la Wijk aan Zee si Linares, invingandul pe Wang Yue in ambele partide. 2-0 pentru Carlsen.

Radjabov-Kamsky Kamsky a jucat o varianta mai putin jucata din Scandinava. Radjabov a obtinut un mic avantaj, si profitand de greselile americanului a obtinut o pozitie castigata, nu fara unele complicatii. 1-0 Radjabov.

radjabov-kamsky

Kramnik-Aronian A fost un Grunfeld tipic in care Albul a obtinut un pion d trecut si Negrul a organizat blocada plasand un cal pe d6- dupa cum este ideal. A rezultat o partida echilibrata, si jucatorii au dat remiza la mutarea 35.

aronian-kramnik2901

Karjakin-Anand Campionul Mondial a castigat in mod impresionant cu Negrul intr-un Caro-Kann. Anand a reusit sa-si plaseze nebunul de alb pe excelentul camp d5, de unde nu putea fi atacat de pion sau de calul lui Karjakin. Si cu ajutorul acestei piese, Anand l-a depasit pe Karjakin pana la urma. 0-1 Anand

Sesiunea de sah rapid.

Ivanchuk-Topalov Ivanchuk a ales o Varianta a Schimbului din Spaniola, si cum era de astepta cand doi SuperGM precum cei doi joaca o asemenea varianta, s-a ajuns relativ repede la o pozitie de remiza, asupra careia cei doi au convenit.

Leko-Morozevici Morozevici a egalat lejer intr-un Caro-Kann, dar a ramas cu un pion izolat, pion capturat de Leko pana la urma. O orbire de-a lui Morozevici la mutarea 39 a pus brusc capat partidei in favoarea lui Leko.

moromoment

Aronian-Kramnik Aronian a stat mai bine mult timp, dar a facut cateva mutari stranii la rand si a ramas cu un pion in minus fara compensatie. Aronian a continuat sa faca greseli, Kramnik castigand partida.

Anand-Karjakin A fost o batalie lunga si grea, incheiata remiza. Karjakin a iesit bine din deschidere dupa care a sacrificat dama pentru mai multe figuri. A iesit o pozitie greu de jucat de ambele parti, incheiata remiza pana la urma.


Sah Orb:

1. Carlsen 5.5
2. Kramnik 5
3-4. Leko, Anand 4.5

Sah Rapid:
1. Kamsky 5
2-3. Anand, Aronian 4.5
4. Kramnik 4

Clasament Combinat:
1-2. Anand, Kramnik 9
3-4. Aronian, Carlsen 8.5

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.