Scandalul Aeroflot reincarcat

Dupa prima scrisoare a lui Shakhriyar Mamedyarov de acuzare de trisare si raspunsul lui Kurnosov la aceste acuzatii iata, din nou o noua scrisoare trimisa de Mamedyarov. Lantul slabiciunilor tinde sa se lungeasca…

mamedyarov-822

Urmarind presa de sah am observat ca au ramas o multime de lucruri neclare despre meciul cu GM Kurnosov. As dori sa clarific o parte din ele. Dupa terminarea partidei, am revazut meciurile lui GM Kurnosov pana in runda 6 si apoi in continuare. Ca si rezultat am reusit sa ajung la o serie de concluzii. In meciul 2 Onischuk – Kurnosov, Onischuk a venit cu o noutate la mutarea 13 si dupa acesta mutare pana la sfarsit (27 in total) Kurnosov a facut toate mutarile din prima linie de joc indicate de Rybka si a castigat intr-o maniera frumoasa.

Dupa alte 2 runde, are din nou negrele si din nou Gruenfeld in jocul Moiseenko – Kurnosov. Moiseenko aduc eo noutate la mutare a12 si din nou pana la muatrea 25 Kurnosov joaca prima linie a lui Rybka. In acest joc nu a putut castiga deoarece Moiseenko a jucat simplu fara riscuri. Eu cred ca in ultima pozitie negrul putea juca la castig.

In runda 6 impotriva mea Kurnosov a jucat si castigat cu prima linie a lui Rybka. In meciul meu si  a lui Onischuk, s-a facut  un sacrificiu de pioni si in aceste cazuri computerul are nevoie de cateva mutari pentru a cosntrui o buna aparare si sa castige datorita contraatacului.

Astfel, in runda 8 dupa ce Kurnosov a fost sub urmarirea arbitrilor si a fanilor sahului, a jucat la un nivel scazut si a fost invins. Aceasta este clar pentru mine ca Kurnosov a folosit un program de sah, parasind sala practic dupa fiecare mutare si avand o incredere in el, refuzand o remiza la mutarea 14 impotriva mea intr-o pozitie practic egala.

Sper ca aceste noi amanunte vor fi analizate si intelese de toti fanii sahului.  Nu am nici o indoiala ca in viitor organizatorii turneelor vor tine cont de aceste nuante ce afecteaza in mod negativ imaginea sahului.

Shakhriyar Mamedyarov,
Martie 2009

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.