Linares runda 10: revolta codasilor!

cab2

Doi dintre cei trei jucatori care se aflau la egalitate pe ultimul loc au castigat in runda a 10-a, pastrand clasamentul compact.

Folosind o ordine de mutari mai putin folosita, Radjabov a intrat prin intervertire intr-o Catalana impotriva lui Aronian. Aronian a fost de nerecunoscut, si deja la mutarea 20, cand a fost nevoit sa dea un pion, statea foarte prost. Radjabov a jucat foarte bine in continuare, nelasandu-i nici o sansa nici macar de remiza lui Aronian.

radjabov-aronian

Partida zilei a fost Carlsen-Wang Yue. Fata de multe alte partide, Wang Yue a iesit la joc, a sacrificat o calitate si a obtinut un atac puternic la rege. Care rege- cel al lui Carlsen, a iesit la plimbare, in urma unei greseli a acestuia, greseala ce s-a dovedit fatala pana la urma. Wang Yue a ratat chiar un mat in cateva mutari relativ usor de vazut  la un moment dat, dar pana la urma el a reusit sa castige si sa le demonstreze celor ce-l contesta motivul pentru care este mereu invitat in superturnee. Apropo, Carlsen a devenit in ultimul timp ‘clientul’ lui Wang Yue, marele maestru chinez invingandu-l si la Corus.

carlsen-wangyue

Celelalte doua partide au iesit remiza, dar au fost de asemenea taioase. Grischuk a avut probleme cu Albul impotriva Apararii Ruse a lui Ivanchuk, dar a reusit sa-si pastreze calmul si sa tina remiza pana la urma.

Anand a obtinut un mic avantaj in Grunfeld contra lui Dominguez, dar s-au facut simplificari masive si micul avantaj nu a fost suficient pentru mai mult decat remiza.

anand-dominguez

ALTE POSTARI RELEVANTE

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.