E gata … Kamsky!

Gata Kamsky incepuse bine si pentru o perioada a avut sanse reale de castig. Dar in criza de timp inainte de primul control de timp a omis cateva mutari excelente si a cedat jocul in favoarea oponentului.

Scorul final de 4.5 – 2,5 ii permite bulgarului se spere la recastigarea titlului suprem. Va fi un meci interesant intre Vishi Anand si Topalov. Azi cel mai bun  a castigat.

Aici puteti revedea partida.

ALTE POSTARI RELEVANTE

12 Comentarii

 • rodantero

  Inspirat titlu Costin 🙂 .

  februarie 26, 2009 - 8:43 pm Raspunde
 • MODEST_CHESS_RO

  Ma bucur ca a castigat Topalov fie si numai pentru ca suntem vecini si poate ca aceasta apropiere va fi contagioasa si pentru sahul din Romania. Dar inainte de a urmari partida, am vazut pe Playchess – Broadcasts o ciudata partida Kamsky-Topalov din 26 feb.care debuta cu mutarea 1.h4…dupa care urmeaza o suita de mutari halucinante, apoi se termina intr-o pozitie in care albul are doar 2 nebuni si 5 pioni iar negrul aproapte toate piesele, urmand un text. De fapt a fost Topalov-Kamsky…iar textul care incepe cu “Dragi membri playchess, dragi prieteni sahisti…” poate ne va fi prezentat pe blog.

  februarie 26, 2009 - 11:30 pm Raspunde
 • costinbeiu

  MODEST_CHESS_RO: Din pacate, din cele 15 meciuri disputate intre ei (inclusiv cele 7 din acest meci) pana acum, nu am putut identifica partida cu pricina. daca ea exista, si ai mai multe detalii sa o putem descoperii, poate o vom prezenta pe site.

  februarie 26, 2009 - 11:40 pm Raspunde
 • MODEST_CHESS_RO

  Partida se gaseste acum pe Playchess, camera Broadcasts, dar nu e ceva serios cu aceasta partida, m-ar fi interesat mai mult textul ce urmeaza partidei, ca nu prea inteleg bine engleza (am facut doar rusa si franceza la scoala).

  februarie 27, 2009 - 12:05 am Raspunde
 • costinbeiu

  MODEST_CHESS_RO: In mare acel text vorbeste de interditia data de organizatorii meciului asupre retransmiterii meciului pe serverul playchess sau alte servere fara acordul lor, singurul server ce a primit ok-ul fiind serverul TWIC (http://www.chesscenter.com/twic/twic.html) , singurul site care are dreptul de a retransmite meciul (impropriu zis retransmitere deoarece refreshul mutarilor se face la 10 minute, probabil o cerere expresa a organizatorilor). Cam despre asta e vorba.

  februarie 27, 2009 - 12:20 am Raspunde
 • MODEST_CHESS_RO

  Costinbeiu, multumesc pentru precizari, dar ce e cu acea partida de pe site jucata complet aiurea?

  februarie 27, 2009 - 12:33 am Raspunde
  • ceausescuiulian

   Modest: Clar ca este una contrafacuta de cineva. Mai ales ca eu cred ca acolo s-a jucat antisah, daca ma uit mai bine. Asadar atentie la duplicate:) Nu cred ca poate juca asa cineva, poate doar un jucator de antisah poate sa faca asta. Mie asa mi se pare clar. Cineva a mutat piesele ca sa fie, nu este nici antisah, decat de la o mutare mai incolo. Asa ca este o partida de mutari acolo, nici de incepatori, macar.

   februarie 27, 2009 - 1:00 am Raspunde
 • MODEST_CHESS_RO

  Interesant e totusi ca apar numele celor doi jucatori iar pozitia finala e remiza (pat).

  februarie 27, 2009 - 1:23 am Raspunde
 • michel11

  Felicitari pentru obtinerea comenntariului partidelor in limba romana! util, interesant, valoros! mi-as fi dorit sa cistige Kamski, analizele ne arata chiar ca ar fi putut-o face, dar dinamismul pozitiilor l-a depasit finalmente. Mult succes pe mai departe cu acest site!

  februarie 27, 2009 - 2:51 am Raspunde
 • vasim

  Ce sa spun intentia lui Kamsky e de laudat!
  Mi-a placut ca nu a abandonat idea de a castiga si s-a aruncat cu toate armele inainte spre victorie.
  Pentru asta il apreciez si imi scot palaria in fatza lui.
  Dar se vede totusi o diferentza de calitate intre cei doi jucatori de sah.
  Se vede ca Topalov in situatii foarte dificile, vezi meciul lui impotriva lui Nisipeanu sau meciul de azi cu Kamsky nu isi pierde cumpatul si stie sa revina si sa egalizeze pozitia cateodata dintr-o situatie incredibila de grea.
  Eu zic ca Topalov poate sa il invinga pe Anand.
  Este la acest moment singurul capabil de acest lucru.
  Felicitari lui pentru victorie si felicitari domnului Marin pentru ca ne-am putut bucura de comentariul dansului.
  Nu in ultimul rand felicitari realizatorilor acestui blog pentru realizarea colaborarii cu domnul Marin.
  Si sper ca faptul ca un bulgar se va bate pentru titlul mondial la sah sa ne impulsioneze si pe noi romanii si sa incercam sa tintim si noi sus de tot!

  februarie 27, 2009 - 11:21 am Raspunde
 • tr0til_89

  Foarte bun titlul.Felicitari!

  februarie 27, 2009 - 8:22 pm Raspunde
 • Virgil

  Topalov este un adversar incomod pentru orice jucator de sah din lume…Asta nu inseamna ca este cu adevarat cel mai bun, dar nu este exclus chiar sa fie…Timpul si numai timpul poate da un raspuns la aceasta problema; cert este ca bulgarul se descurca de minune in pozitii incurcate si poate de aceea intra foarte usor in astfel de situatii complicate. Cu toate acestea, consider ca vicoria lui in meci nu a fost una convingatoare, in unele partide trebuin sa lupte din greu pentru a obtine o jumatate de punct. Si totusi, daca va uitati in ochii lui, nu se poate sa nu gasiti acea scanteie a geniului care este singura “vinovata” pentru succesele din ultimii ani ale bulgarului.

  februarie 28, 2009 - 10:20 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.