Linares runda 5: patru remize pastreaza status quo-ul

linares001-logo

IVANCHUK-ANAND a fost o partida ciudata. Ivanchuk a obtinut rapid un mare avantaj. Pana la urma s-a ajuns la un final de turnuri in care albul era castigat, dar erorile lui Ivanchuk si apararea tenace a lui Anand au dus la remiza.

chuckie-anand

GRISCHUK-CARLSEN nu a fost cine stie ce partida. Jucatorii au urmat pentru multe mutari calea teoriei intr-o Siciliana Sveshnikov. Pana la urma Carlsen a egalat cu usurinta, si se afla la a cincea remiza consecutiva. Sa vedem la cate remize va ajunge, la Corus a remizat primele 9 partide. Carlsen e un jucator simpatic totusi si nu i-am dori sa-l vedem schimbandu-si porecla din “The Wonderboy” in “The Drawman”.

grishchuk-carlsen

In DOMINGUEZ PEREZ-RADJABOV s-a jucat Dragonul din Siciliana. Radjabov a executat sacrificiul tematic de calitate pe c3, iar in continuare au urmat schimburi majore. Radjabov a avut un oarecare avantaj dar nu foarte mare. Pana la urma, Radjabov a ratat ocazia de castig ivita iar albul a fortat remiza prin repetarea mutarilor.

leinierdominguez03

Leinier Dominguez

WANG YUE-ARONIAN a fost remiza prin repetarea de mutari de asemenea, in doar 26 mutari. Albul a parut sa aiba un mic avantaj, dar Aronian a egalat repede.

wangyue-aronian

Clasament dupa 5 runde:

1-2. Aronian, Grischuk 3.5
3. Anand 3
4-5. Carlsen, Ivanchuk 2.5
6. Dominguez Perez 2
7-8. Wang Yue, Radjabov 1.5

Fiesta sahului de la Linares va continua azi cu urmatoarele partide:

Wang Yue – Radjabov
Ivanchuk – Dominguez Perez
Grischuk – Aronian
Carlsen – Anand

Personal sper ca favoritul meu, Ivanchuk, sa sparga gheata si sa obtina prima victorie. In plus, ne asteptam cu totii la o partida frumoasa in Carlsen-Anand. Dar nu intotdeauna showul vine unde si cand ne asteptam noi…

ALTE POSTARI RELEVANTE

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.