Festivalul de la Aeroflot Open in plin scandal

logo02

Igor Kurnosov conduce in turneul Aeroflot Open dupa ce l-a invins pe Shakhriyar Mamedyarov cu piesele negre in doar 21 mutari. Dupa terminarea meciului Mamedyarov a depus un protest impotriva adversarului acuzandu-l de trisare.

mamedyarov-8221

Iata continutul acesteia:

catre: Organizatorul Turneului Aeroflot Open
Alexander Grigorievich Bakh

De la: GM Shakhriyar Mamedyarov

Explicatia protestului

Domnule Alexander Grigorievich,

Pe data de 22.09.2009 am jucat un meci impotriva lui Igor Kurnosov.

In timpul jocului adversarul meu a iesit din sala de joc dupa fiecare mutare, lundu-si cu el haina si intrand la toaleta. Dupa ce am suspectat ca joaca necinstit, la mutarea 14 am propus remiza, dar a refuzat. Primele 11 muatri le-am jucat rapid, dar la mutarea 12 am facut o mutare care l-a surprins. Urmatoarele mutari jucatede adversar  erau prima alegere de la Rybka, ceea ce i-a permis sa castige meciul foarte rapid.

Datorita acestor serii de suspiciuni, avand de aface cu un comportament dubios, inaintez acest protest si refuz sa mai particip la acest turneu.

Sper ca acest tip de comportament nu va mai apare in viitor.

Cu sinceritate,

GM Shakhriyar Mamedyarov

Geurt Gijssen, arbitrul acestei partide a a firmat ca “Nu este un protest convingator“. Arbitrul a mai adaugat: “Pana la mutarea 16 … Dd6 este teorie pura si dupa aceasta negrul nu a facut nicio mutare stranie. Am verificat jocul cu arbitrii Fillipowicz si Vasiukov dar nici ei nu cred ca era imposibil sa gasesca aceste mutari“. Mamedyarov a cerut ca partida sa fie retrasa de pe site.

aici puteti revedea partida

ALTE POSTARI RELEVANTE

1 Comentariu

  • Cipri Muntean

    Interesant acest articol. Felictari pentru publicare. Dar totusi nu pot sa-mi explic cum un GM de +2700 pierde in 21 mutari chiar daca ar juca impotriva programului Rybka.

    februarie 24, 2009 - 1:20 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.