Sansele sunt 50 50

logo1

Cu cat meciul dintre Topalov si Kamsky se apropie, cu atat din ce in ce mai multe surse mediatice si fani ai sahului il considera pe Topalov favorit. Diferenta de rating, jocul puternic practicat de Topalov la Nanjing si Bilbao si avantajul orasului gazda atribuit lui Topalov contribuie la crearea imaginii de invingator a lui Topalov. Pe toate site-urile de specialitate este vazut drept castigator clar, chiar si Levon Aronian a declarat pentru presa din Armenia faptul ca MM bulgar este favorit.

topalov-kamsky-12025

Sa nu intelegem, gresit, va fi un meci extraordinar, dar finalul este departe de a se putea anticipa. Ambii jucatori au sansele lor si nu este posibil sa dan un favorit clar inainte de inceperea meciului.

topalov-and-kamsky-228

Formatul meciului

Gata Kamsky poate fi considerat un specialist al meciurilor cu miza, cu multa experienta. A jucat meciuri tari impotriva lui Anand, Short, Kramnik, Salov, Karpov. Mai mult, formatul scurt al meciului se pare ca nu il deranjeaza. In timpul Cupei Mondiale a aratat ca poate profita de cea mai mica oportunitate si a trecut de jucatori precum Adly, Avrukh, Kiril Georgiev, Svidler, Ponomariov, Carlsen, si Shirov in mini meciuri.

topalov-portrait-1232

Topalov de asemenea are o experinta vasta in meciuri scurte. In cele mai recente 4 meciuri, la invins pe fostul Campion European GM Nisipeanu, Abulhul, Delchev, Movsesian, si Kozul.

Ambii jucatori au aratat ca se simt confortabil in acest format riscant, dar unul trebuie sa arate ca este mai bun.

Psihogia

Starea psihica a jucatorilor va avea un rol important in desfasurarea jocului. Va fi un factor cheie ce va permite sau impiedica jucatorii sa isi arate modul de pregatire si iscusinta. Topalov va trebui sa accepte multimea locala. Acesta poate aduce asa numitul avantaj de gazda, dar de asemenea il va pune sub presiune. Fiecare remiza va fi acceptata ca o infrangere pentru fani. Sperantele prese si a fanilor bulgari vor fi foarte mari fata de Topalov si el va trebuie sa faca fata asteptarilor daca el are o strategie mai calma si un joc mai puternic.

gata_kamsky4

Kamsky nu va avea multimea locala care sa aclame pentru el. Aceasta ii va permite sa se concentreze la maxim, deconectat de reactiile publicului si sa se concentreze asupra performantei.

Rezultatele recente nu sunt un factor important

Topalov a avut un start fantastic, castigand Finala Grand Slam in Bilbao si primul turneu de GP din 2009 din Nanjing. A fost in forma maxima la sfarsitul anului trecut, dar asta nu poate conta ca un avantaj. Intrebare acum este daca Topalov a reusit sa isi pastreze forma excelenta? Fiecare jucator are urcusuri si coborasuri si daca acesta este o perioada de decadere pentru Topalov, atunci intentile MM american la titlu sunt foarte realiste.

Pe de alta parte, Kamsky si- a ascuns cu siguranta pregatirea in timpul turneului Corus si a jucat sa isi respecte contractul si sa nu piarda prea multe punte elo. Fara efort, a reusit sa se pastreze la mijloc. Adaugand asta la titlul de la Cupa Cluburilor Europene, ne indica faptul ca intentiile sale sunt  victoria.

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.