Cazul Ivanchuk solutionat

Decizia definitiva in cazul Ivanchuk

Dupa luni de asteptare si audieri ai martorilor,  iata ca in sfarsit se poate spune ca justitia lucreaza in spiritul sportivitatii. In sfarsit va putem spune care este decizia in acest caz foarte controversat si unic in sah.

olympiad-round-4-196

Testul antidopping este relativ rar in sah. Totusi, acesta apare la evenimentele mari si binenteles s-a facut apel la el si la Olimpiada de la Dresda. Din pacate o mare parte a testelor au fot programate in timpul ultimei runde cand a existat o lipsa de personal si nu a fost desemnat un ofiter de control anti dopping pentru meciul SUA – Ucraina.

Dupa ce a pierdut meciul crucial pentru tara sa Ivanchuk a fost distrus psihic. Instanta de judecata a hotarat ca, desi arbitrul a incercat sa il informeze pe Ivanchuk in Engleza ca il va insotii pentru efectuarea testului antidopping, Ivanchuk aparent nu a inteles instructiunile, in special datorita faptului ca limba engleza nu este prima limba a lui Ivanchuk. Daca ar fi existat un ofiter antidopping prezent, s-ar fi dus imediat la masa lui Ivanchuk si ar fi discutat cu acesta si probabil ca rezultatul ar fi fost altul. Deoarece nu a existat nici o notificare de catre ofiterul antidopping, nu a existat un refuz in sensul regulamentului.

Concluzia:

Datorita erorilor de procedura completate de starea psihica a lui Ivanchuk, conducandu-l pe acesta sa refuze testul neintentionat, Instanta de judecata a hotarat sa nu penalizeze in vreun fel pe jucator.

2 Comentarii

  • Vlad

    Era prea de tot.Tipu e super tare,mai de altfel ca toti cei din top.Astia nu au nevoie de dopaj,asa joaca ei sah

    ianuarie 23, 2009 - 1:50 am Raspunde
  • adrianstanca2009

    Da, e o decizie corecta. Dupa ce ca nr adevaratul nr.1 nu mai joaca, asta mai lipsea, sa-l suspende pe Ivanchuk!

    ianuarie 23, 2009 - 6:33 am Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.