Gala Laureatilor 2008 in Republica Moldova

La clubul de şah s-a desfăşurat festivitatea Gala Laureaţilor 2008
La Clubul de şah din capitală a avut loc tradiţionala festivitate – Gala Laureaţilor, în cadrul căreia şahiştii moldoveni, alături de antrenori, jurnaliştii sportivi şi desigur membrii federaţiei, au participat la decernarea premiilor, oferite pentru cele mai bune rezultate înregistrate în 2008.

sala-gala300

Sala Clubului de Sah din Chisinau locul pentru Gala 2008

Sărbătoarea a fost deschisă de către preşedintele federaţiei de şah Vladimir Molojen, care a ţinut să felicite laureaţii care au obţinut performanţe înalte în 2008 şi au adus faimă întregi ţări şi federaţiei moldoveneşti în parte, urându-le tuturor succese mari şi în anul care vine. Programul festivităţii, a început cu desemnarea celor mai buni şahişti ai anului – maestra internaţională Irina Bulmaga şi marele maestru Viorel Bologan, sosit recent din Qatar.

bologan_ian2009

Victor Bologan 2687- sahistul anului in Moldova

Dacă pentru Viorel Bologan este un titlu multiplu, pentru tânăra şahistă Irina Bulmaga de numai 15 ani, este primul în cariera sa. Este de menţionat că el se datorează în primul rând evoluţiei de succes la Olimpiada Mondială de şah, desfăşurată în Germania, unde Irina Bulmaga a înregistrat cel mai bun rezultat dintre şahiştii moldoveni – 8,5 puncte din 11 posibile.

bulmaga_ian2009

Irina Bulmaga 2300 – Sahista anului in Moldova

De asemenea pentru un rezultat reuşit obţinut la Olimpiada de şah au fost decernaţi cu premii Dumitru Svetuşkin şi Carolina Smochină.

Cea mai bună junioară 2008 a fost desemnată Diana Baciu, care în acest an a cucerit medalia de bronz la Campionatul Mondial printre junioare sub 14 ani, desfăşurat la Vietnam. Cel mai bun junior, a fost ales Iaroslav Martemianov din Tiraspol. La categoria – antrenorul anului, membrii federaţiei au decis să facă o mică excepţie în comparaţie cu anii precedenţi şi au desemnat doi cei mai buni antrenori 2008 – maeştrii internaţionali Boris Itkis şi Veaceslav Slovineanu.

scipcenko_pentru-voi-parinti

Tudor Scripcenko si cartea “Pentru voi parinti” in limba romana!

Printre laureaţii 2008 nu a lipsit nici antrenorul emerit Tudor Scripcenco, care în cadrul festivităţii şi-a făcut cunoscută noua carte despre şahul pe 100 de pătrăţele, dar şi mult aşteptata – varianta română a cărţii „Pentru voi părinţi”. În cadrul Gala Laureaţilor, tradiţional a fost desemnată şi noua Miss Şah. Prima nominalizare de acest fel a avut loc în 2003, la iniţiativa redactorul ziarului „Независимая Молдова” Iurii Tişenco, şi a fost decernat marii maestre Elena Pârţac.

miss_anamaria_ursu

Miss Sah 2008 a fost desemnata Ana Maria Ursu

În acest an, pentru a 6-a oară, titlul a fost acordat şahistei Ana-Maria Ursu din Bălţi, care a fost felicitată de către preşedintele federaţiei de şah Vladimir Molojen şi Iurii Tişenco.

laureatii-300

Toti laureatii intr-o poza de grup la finele lui 2008

1 Comentariu

  • adriana

    Da, Felicitari sahistilor moldoveni! Succes in 2009!

    Felicitari autorului pentru ideea stralucita de a ne infatisa acest important eveniment.

    ianuarie 11, 2009 - 6:58 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.