“Sahul va fi in curand parte a olimpismului”

Dubai: Presedintele FIDE Kirsan Ilyumzhinov este foarte sigur ca sahul va fi inclus in programul Olimpiadelor.

ilyumzhinov01

Vorbind la Gulf News, dupa ce a felicitat clubul Al Ain pentru castigarea primei editii a Asian Chess Champions League, Ilyumzhinov a spus :

Scopul meu este de a asigura pe toata lumea ca sahul a devenit o parte a miscarii olimpice si va fi inclus la Jocurile Olimpice foarte curand. Azi FIDE este format din 165 de tari si va face apel pentru a fi recunoscuta de catre CIO.”

Ilyumzhinov este unul din cei mai puternice siinfluenti administratori sportivi din lume. Este presedintele  republicii Kalmykia si este presedintele FIDE din 1995. El a calatorit foarte mult pentrua promova acest  sport in intreaga lume.

Intrebat pe ce continent sahul se raspandeste mai rapid, Ilyumzhinov a spus Sahul se joaca acum pe toate continentele. Totusi Asia Europa si America organizeaza din ce in ce mai multe turnnee  in fiecare zi. Este placut sa vezi ca sahul se joaca cu regularitate in Mexic si Argentina. In Asia a existat un boom al turneelor, in special in Vietnam si sunt incantat sa vad ca EAU au contribuit norm la popularizarea jocului. Shaikh Sultan Bin Khalifa Al Nahyan in calitatea sa de presedinte al Federatiei de Sah din Asia este un organizator activ de turnee. Sunt de asemenea foarte impresionat de numarul mare de tineri talentati din aceasta zona.

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.