Reggio Emilia Chess Tournament

In perioada 27 decembrie 2008 – 4 ianuarie 2009 se va desfasura editia 51-a a prestigiosului turneu.

Regio Emilia a inceput ca un turneu local in anul 1958, dar a devenit unul din turneele importante la inceputul anilor ’90, atunci cand Anatoly Karpov si Garry Kasparov au venit la acest turneu. Lista castigatorilor acestui turneu este impresionanta: Viswanathan Anand, Anatoly Karpov, Nona Gaprindashvili, Lajos Portish, Ulf Andersson, Rafael Vaganian, doar sa mentionam cativa.

zoltan-almasi-square-6186

manuel-hoyos-1146Zoltan Almasi si Manuel Leon Hoyos

Organizatorii au pregatit si pentru acesta editie nume remarcabile. Printre cei ce vor participa sunt GM Ni Hua (2710), castigatorul turneului de la Barcelona, GM Alexey Dreev (RUS 2670), castigatorul editiei trecute GM Zoltan Almasi (HUN 2663), Jan Gustafsson (GER 2634) si GM Konstantin Landa (RUS 2613).

Prestigiosul scriitor Mihail Marin (ROM 2556) revine si el la acest turneu, iar tanarul jucator mexican GM Manuel Leon Hoyos (MEX 2535), joaca aici pentru prima oara. GM Miso Cebalo (CRO 2493), IM Luca Shytaj (IM 2472) si IM Niccolo Ronchetti (ITA 2414) completeaza lista celor 10 jucatori care se vor intrece in turneul de sfarsit de an.

4 Comentarii

 • ceausescuiulian

  Va urez pe aceasta cale un Craciun asa cum va doriti voi sa fie. Sa aveti ce este mai frumos pe lume si toata linistea si miracolul acestor sarbatori sa va patrunda in adancul sufletului. Noi vom continua sa va bucuram si sa va antrenam spiritul vostru liber si mereu in cautare de noutati, informatie si surprize. Sa va dea Domnul tot ce este mai bun pe sufletul vostru si sa nu uitati sa traiti fiecare zi ca si cand ar fi ultima, neuitand sa aveti pofta de viata si de sah! Craciun fericit si la multi ani!

  decembrie 24, 2008 - 6:51 pm Raspunde
 • ceausescuiulian

  De la Reggio Emilia ne va relata cu stilul tau inconfundabil marele maestru Mihail Marin, care ne va face bucuria sa ne trimita si partide comentate dintre cele jucate la acest turneu din Italia. Pacat ca nu este mai aproape de mine ca as fi putut sa merg si eu sa vad turneul si sa inchin o cupa de sampanie cu familia Marin. Oricum noi ii tinem pumnii si asteptam sa isi ia revansa pentru anul trecut cand l-a ratat pe MM Landa, cu o calitate in plus, in ultima runda din 31decembrie. Cu victoria de atunci ar fi ajuns in prima jumatate a clasamentului, desi Bob era cotat cred ca cu ultima sansa. Asteptam revansa lui de anul acesta cand turneul este mai accesibil si jucatorul nostru mult mai motivat. Asteptam cu interes acest turneu cat se poate de interesant si mai ales vesti de la jucatorul roman, prieten si colaboratorul blogului nostru de sah.

  decembrie 24, 2008 - 7:11 pm Raspunde
 • rodantero

  Craciun fericit tuturor si la multi ani tuturor!

  decembrie 24, 2008 - 8:10 pm Raspunde
 • Toate partidele decise la debutul de la Reggio Emilia! « Sah cu Ceausescu va ureaza CRACIUN fericit!

  […] de Anul Nou de la Reggio Emilia, care se desfasoara in Italia intre 27decembrie  – 4  ianuarie. Editia a 51 a prestigiosului turneu are la start jucatori de marca ai lumii si promite inca din prima runda o lupta totala pentru puncte. Dupa cum se vede, prima runda s-a […]

  decembrie 28, 2008 - 3:20 am Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.