Magnus Carlsen se retrage din GP

Tatal lui Magnus Carlsen a anuntat faptul ca Magnus se va retrage din turneul Grand Prix organizat de FIDE.

Tocmai am trimis un email la FIDE prin care ii anuntam ca Magnus se retrage din Grand Prix datorita modificarilor dramatice ale regulamentelor si aprobate de Adunarea Generala. Magnus nu mai este pur si simplu motivat sa continue in GP in aceste conditii aprobate la Dresda si datorita incertitudinii legate de orice alte modificarii pe care FIDE le va face.

Magnus Carlsen

Magnus Carlsen

Prin retragerea din circuitul GP , Magnus nu trebuie sa mai consume timp si energie intr-o problema care nu asigura certitudine si poate de acum inainte sa se concentreze in alte turnee interesante organizate impecabil in alta parte. In prima jumatate a lui 2009 a ajuns la intelegere cu organizatorii si va juca o serie de turnee de Grand Slam precum si turnee de sah rapid, incepand chiar din luna ianuarie cu turneul de la Gjøvik, in perioada 2-5 ianuarie, si Corus din 16 ianuarie.

1 Comentariu

  • MODEST

    Se pare ca FIDE a ajuns o structura rigida si anacronica, care daca nu va fi reformata la timp, va duce la o noua scindare in randul jucatorilor de top mondial.

    decembrie 7, 2008 - 10:04 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.