Benidorm, Runda 3.Un roman poate juca contra lui Ivanchuk!

Runda 3

de Adrian Stanca

Aceasta runda va ramane cu siguranta cea mai slaba runda a noastra la Benidorm. In grupa A cel mai bun jucator al nostru, MF Barbu Iulian a evoluat din nou f. bine. Din pacate el a intrat in criza de timp, unde a gafat grav… Ungureanu Sandu a jucat interesant, dar n-a putut face fata cu negru unui alt MF. Sa nu uitam ca Sandu joaca pt prima oara in grupa A; el a iesit de fiecare data in primii zece in grupa B, dar in A nivelul e un pic ridicat. Sa-l lasam pe Sandu sa se pregateasca la albul pt maine si sa trecem la grupa B.

mf-barbu-ghinionist-azi

Mfide Barbu, ghinionist in runda 3

In grupa B omul nostru cu sanse e tanarul Costica Turlea, care azi a jucat ca la carte (vezi mai jos). Costica si-a revenit dupa accidentul de ieri si suntem singuri ca daca va continua sa joace ca azi nu-si va dezamagi antrenorul (valorosul Vlad Jianu). Costica spera ca antrenorul lui nu se va interesa decat dupa runda a 6-a de rezultatele lui la turneu. Pana atunci el va putea acumula inca 3 pcte si mustruluiala cu privire la infrangerea de ieri va fi mai blanda.

Puteti descarca partida castigata  de Costica Turlea cu negrul in runda 3 aici

Cat despre Cezar, el si-a luat azi o zi de pauza. In timp ce-si efectua obsinuitul antrenament zilnic de alergare, Cezar a gasit o taverna pe specific frantuzesc. Dialogul cu patroana barului si vinul bun pe care l-a degustat i-au trezit lui Cezar nostalgia amintirilor din Lyon, oras in care Cezar a stat intr-o perioada a vietii. Din spirit de sportivitate, Cezar a aparut totusi la partida dupa trei sferturi de ora, partida despre care avea sa declare:  “Incepand cu mutarea a 4-a n-am mai inteles nimic!” . Sa-l lasam pe Cezar  cu reveriile sale, si sa revenim la oile noastre.

cezar-cuprins-de-nostalgie1

Cezar cuprins de nostalgie

Eu am terminat remiza o partida lunga si plictisitoare, cu un adversar modest. Daca partida mea a fost neinteresanta, in jurul meu se petreceau evenimente inedite. La o masa alaturata doi jucatori in varsta s-au angajat intr-o partida taioasa si spectaculoasa, cu structuri de pioni ce aminteau o siciliana.

mosul-cu-albele-fericit-pt-ca-a-primit-o-noua-sansa1

Mosul cu albele, fericit ca a primit a doua sansa!

La un moment dat, o a treia persoana a aparut si a inceput sa pretinda ca ea, a treia persoana ar trebui sa joace la masa respectiva, drept care unul din cei doi este in plus!

cel-de-la-negru-pare-suparat-ca-scapa-o-pozitie-buna

Jucatorul cu negrele este suparat pentru ca avea pozitia mai buna

Au aparut o duzina de arbitri, cei trei s-au legitimat, iar arbitrii au ales dintre ei cele doua persoane care aveau drept de joc la masa respectiva.  Asa incat noul venit s-a instalat la masa de joc, si intrucat nu-i convenea pozitia de pe tabla, s-a hotarat reinceperea partidei.

in-dreapta-cu-spatele-al-treilea-aparut

In dreapta cu spatele este al treilea aparut la masa

Pt maine astept puncte de la cei doi ploiesteni, si macar remize de la Cezar si Sandu care vor avea albul. Sper sa sparg si eu gheata in turneul principal,dar o sa incerc sa ma menajez pt turneul de blitz nocturn de maine seara.

Intrucat am luat locul doi la blitz, organizatorii s-au vazut nevoiti sa publice o poza cu mine in buletinul turneului .

dsc01725


De asemenea, eu si Costica asteptam cu nerabdare tragerea la sorti a jucatorilor ce-l vor infrunta pe Ivanchuk la un simultan.   Doar 20 vor juca; sper sa-l vedem pe o partida Ivanchuk- Turlea Constantin. Cat despre mine, nu cred ca organizatorii vor alege pt simultan un jucator care raspunde la negru cu 1…Ca6 !

1 Comentariu

  • nicu valahu

    V-a tin pumnii pentru simultan.deja scriu cuunghiile. nu astiu cum o sa conduc maine, daR …BAFTA1111

    decembrie 2, 2008 - 11:38 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.