“Doar ghinion?”- Scandal in Rusia despre evolutia la Olimpiada

Iata ca dupa doar cateva zile dupa ce cortina a cazut peste Dresda, reactiile negative la adesa echipei Rusiei nu au intarziat sa apara.

alexander_bakh

Capitanul echipei olimpice masculine a Rusiei, vicepresedinte si director executiv in Federatia Rusa de Sah, Alexander Bakh, crede ca echipa sa nu trebuia sa piarda meciurile decisive.

Alexander Bakh a declarat pentru Sport Express:Totul s-a decis in cele doua meciuri cu Armenia si Ucraina. Am avut 6 pozitii mai bune si doua pozitii mai proaste decat ale adversarilor. Era necesar sa castigam una dintre ele, pentru a ne lupta pentru prima pozitie a clasamentului. Dar am pierdut ambele pozitii slabe si nu am reusit sa castigam nici una din cele 6 unde eram in avantaj”.
“Nu imi place sa folosesc acesti termeni, si stiu ca suna straniu, dar am fost lipsiti de sansa. Este adevarat ca urcusurile si coborasurile in viata sunt aproximativ echilibrate. Am pierdut tot ce se putea, si nu am obtinut nimic. Este ghinion pur
.”

dreev01

GM Alexei Dreev, campion olimpic de trei ori si castigator anul acesta la Kalithea si Barcelona, marele absent din echipa Rusiei de anul acesta, a avertizat ca nu doar jucatorii trebuie invinuiti. El a declarat pentru Sportbox: “Problema trebuie analizata mai in profunzime, iar liderii federatiei trebuie sa gasesca rapid cauzele infrangerilor si sa traga concluziile necesare pentru viitor“.

3 Comentarii

 • Strategos

  E simplu ca buna ziua! Adica, atat timp cat muscalul netrebnic se va folosi de sport ca arma propagandistica in scop politic, asa cum a facut-o sovieticul ordinar, va obtine rezultatele pe care le merita!

  BASARABIA, PAMANT ROMANESC! pt. cei, de pe acest blog, care se prefac a nu intelege despre ce anume este vorba, si se apuca a invoca nu stiu ce fel de scuze ridicole despre fair-play! Amintiti-va de Ivan cel Groaznic sau de Stalin! Fair-play la un asemenea popor nu exista! Exista doar deportari, anexari teritoriale, regimuri severe de ocupatie si felurite crime groaznice facute pe seama romanilor si a altor natii!

  noiembrie 28, 2008 - 11:11 pm Raspunde
 • nicu valahu

  Alexander Alehin, Mihail Botvinnik, Vasili Samslov, Boris Spasski, Anatoly Karpov, Garri Kasparov, Vladimir Kramnik,etc…

  noiembrie 29, 2008 - 2:56 pm Raspunde
 • Strategos

  Eu nu vad nicio diferenta intre asasinarea lui Alehein, precedata de executarea fratelui sau de catre regimul sovietic, care obisnuia, in perioada lui IV Stalin, sa impuna si ierarhia jucatorilor in fct de servilismul lor, si linsajul mediatic recent la care Anand a fost supus de presa rusa dinaintea meciului cu Kramnik… Eu inteleg ca este vb, in realitate, de apucaturile unui popor care a stat prea multe secole sub dominatia mongola.

  noiembrie 29, 2008 - 10:01 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.