Anand face o remiza “uriasa” si isi pastreaza titlul de campion mondial
Anand este campionul mondial mult asteptat dupa Garry Kasparov
Putini campioni din spatiul extra-sovietic au reusit sa ramana in picioare, atunci cand au intalnit un reprezentant al celebrei si mult titratei scoli ruse de sah. Initiativa este a celui care a reusit sa impace partile nemultumite, ma refer aici la presedintele FIDE, Kirsan Ilumijinov, de a reusi sa uneasca toate versiunile de campioni mondiali intr-una singura sub cupola FIDE se pare. Inca nu a fost realizat aceasta multdorita unire pentru a se sfarsi odata pentru totdeauna aceasta incertitudine care dureaza de pe vremea lui Kasparov.
KIrsan fericit ca a rezolvat problema problemelor sale
Aveam la un moment dat, dupa pierderea titlului de catre Kasparov la Kramnik, campionul mondial versiunea FIDE dupa campionatul KO, campionul mondial versiunea PCA iar Kasparov era cel mai puternic jucator al lumii! Mai aveam putin si intreceam boxul sau wrestlingul la versiuni.
1987Karpov- Kasparov. Uitati-va numai ce chibiti aveau incepand cu fumatorul Tal!
Parca mi s-a facut dor de perioada in care jucau meciurile interminabile Karpov cu Kasparov cand se juca cu adevarat sah. Si noi credeam ca ei remizeaza inainte de a arunca in lupta toate armele posibile. Anand are meritul pe care l-a avut Kasparov cu peste 20 de ani in urma, si anume dupa ce vazut tactica lui Karpov, si-a dat seama ca singura cale de a-l invinge pe acesta este de a “iesi la joc”. A ajuns poate cel mai mediatizat si cunoscut campion mondial de sah si pentru combativitatea sa extraordinara si mai ales si pentru partida a 24-a cu Karpov cand trebuia sa remizeze ca sa ajunga campion mondial. Insa el a vrut mult mai mult si pozitia il fascina atat de mult incat nu a putut sa nu joace la castig si sa cucereasca un capital impresionant de fani si simpatizanti. Si mai ales dintre cei care il urau pe Karpov pentru felul cum a profitat de retragerea lui Fischer de la titlul mondial.
Cred ca acest meci a fost organizat ireprosabil si nu au fost problemele celuilalt meci pentru titlu. Si nemtii stiu sa vanda ceea ce ei produc fara cusur. Asa ca meritul lor este ca au facut o campanie publicitara extraordinara sahului si acestui meci pentru titlul mondial. A fost mai mult decat nimerita aceasta locatie a meciului si mai ales ca aici a fost liniste si totul a fost dupa standardele cerute de prea pretentiosul Bobby Fischer.
Imaginea impresionanta creata de organizatorii germani de la Bonn
In fine dupa ceva tatonare, Anand a muscat mana pozitionalului Kramnik, care desi se pare ca domina meciul de la primele partide, l-a scapat din mana. Merituosul indian a aratat ca nu toate lucrurile vin de la rusi, cum ne-au invatat comunistii. Acum se pare ca originile sahului au avut radacini sanatoase in Asia si mai ales in India.
Meciul cu cele mai mari probleme din istorie. Meciul razboiului psihologic dus la extrem
Kramnik nu a mai jucat acum cu Topalov care are o forma oscilanta si trebuie sa aiba meciul mai lung ca sa revina, ci se pare ca si-a gasit nasul. Cand Topalov nu dadea rezultate, arunca in joc artileria grea prin Silvio Danailov, un Becali modern al sahului la varf. Se pare ca totusi vremea lui Vladik cel mare a trecut si mai ales ca a castigat multe simpatii dupa ce in meciul cu Topalov a invins cred ca si pe portar si pe arbitru si cam tot ce se inventase impotriva sa.
Sondajul despre titlul mondial de pe blog, s-a terminat ca un facut la egalitate. Cele 81 de voturi au dat cate 39 de voturi pentru fiecare dintre cei doi candidati la titlul mondial, 3 dintre votanti fiind nehotarati.
0 Comentarii