IAŞI 600 – SIMULTAN CU UN MEGASUCCES DE PUBLIC !

IAŞI   600  – UN SUCCES DEOSEBIT !


de CM Stefan Axinte, antrenor de sah la clubul “Micul sahist” din Iasi

Cu ocazia aniversării a 600 ani de atestare documentară a oraşului, la Iaşi a avut loc pe data de 12 octombrie 2008 la ora 14 un simultan de şah la 600 mese. Printre sportivii angrenaţi în această acţiune de anvergură s-au numărat: Alina Motoc, Iozefina Păuleţ, Smaranda Pădurariu, Cristian Chirilă, Lucian Miron, Ciprian Nanu, Iulian Sofronie, Vladimir Danilov, Vasile Manole, Vlad Ungureanu, Mathias Thesing,Gheorghe Pancu, Marian Dominte, Iulian Taras Dan Taras , Bogdan Nechifor, Stefan Axinte. Sponsorul principal al acestui eveniment organizat de Asociaţia Judeţeană de Şah Iaşi a fost E-on, apoi Vodafone, Santal, Iaşisting, şi bineînţeles Primăria Iaşi cea care organizează constant întreceri pentru toţi amatorii de şah începând de la grădiniţe ,a căror concurs s-a desfăşurat chiar în sala de consiliu a primăriei ieşene până la Şahul  în cartiere (desfăşurat în 5 cartiere, cu o finală a doua zi ) unde au participat câteva sute de jucători de la 5 la  80 de ani !!

Sala de consiliu a primăriei Finala la şahul în cartiere

În aşteptare…

Simultanul  s-a bucurat de un succes deosebit. 600 de participanţi şi-au măsurat forţele în confruntarea cu  titraţii lor oponenţi! Rezultatul a contat, desigur,mai puţin – important a fost faptul că într-o frumoasă  zi de toamnă  din timpul Sărbătorilor Iaşului a fost şi sărbătoarea şahului !  Circa 200 dintre ei s-au bucurat şi mai mult deoarece la tombola organizată au câştigat premii începând de la un laptop,c uptoare cu microunde, până la şepci şi sucuri, toate prin bunăvoinţa sponsorilor  care–şi pe această cale le mulţumim încă o dată !


Primarul Nechita –prima mutare ! A început !


Linişte ! Se gândeşte !! Premiu pentru cei mai mici simultanisti la … aniversare!


ChChiar dacă la anul nu se fac 1000 de ani de la înfiinţarea orasului Iaşi (!!) sperăm să organizăm un simultan cu 11000 de participanţi.. La mai mare !

4 Comentarii

 • nicu valahu

  Foarte frumos.
  Mi-as fi dorit sa fi fost si eu acolo!
  Priviti poza cu pustiulica in asteptare. E foarte tare!!!. Daca dai +, vezi multe.
  Daca noi, ca romani, am avea aceasta atitudine,cum o are acest pusti( retineti detaliile,cei din fundal-cati sunt la aceea ora- sunt relaxati, nu au nici o treaba cu se va intampla peste ceva timp), IOI…

  octombrie 29, 2008 - 11:31 pm Raspunde
 • rdan

  …daca vreodata voi scrie un articol aici…imi pun si eu titlul de CM…ca doar na….fiecare isi pune ce vrea nu ?!?

  octombrie 30, 2008 - 6:43 am Raspunde
 • ceausescuiulian

  Rdan: Titlul este mult prea meritat al autorului, mai ales ca eu l-am pus, pentru linistea ta. Nu cred ca ai sa scrii un articol aici prea curand, poate ca sa ma rogi tu cand vei deveni mare maestru. Si asta din 2 motive,pentru ca nu ai timp, si nu cred ca va fi un articol bun, dupa spusele tale si mai ales nu este Candidat de maestru.

  octombrie 30, 2008 - 1:03 pm Raspunde
 • rdan

  …dupa ratingul de pe playchess si de pe alte site-uri, poate si eu merit sa fiu CM, insa din pacate nu sunt…(desi am o norma – Romgaz 2007)

  octombrie 31, 2008 - 3:29 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.