Kasparov nu se astampara deloc!

Update 05, 00 , 28 -10-2008

Circuitul corsican 25-29 octombrie facut de Kasparov

Kasparov intr-un lung sir de simultane pentru popularizarea sahului

Ajuns cu simultanele si cu lectiile sale mult cautate in Corsica, Kasparov este avid de sah si mai ales de a juca cu cei mai tineri reprezentanti ai sahului juvenil. Tragand cu ochiul la meciul Anand -Kramnik nu cred ca nu isi reprima gesturile de a lua initiativa si de a reveni in arena celor mai buni sahisti ai lumii. Cred ca ar vrea sa ii predea o lectie lui Anand, asa cum a mai facut-o de mai multe ori , chiar si in meciul pentru titlul mondial. A predat lectii si a dat simultane in Harlemul american, a continuat in Europa.

A ajuns in Corsica si aveti putin mai jos partidele sale cu cei alesi sa ii stea in fata. A fost primit exceptional pe aceasta insula plina de frumusete. Garry se vede treaba ca este foarte iubit si popular in lume pentru ca a fost intampinat cu ovatii si seara la dineul oficial a fost vizitat de grupuri de cate 250 de persoane. Primarul a venit in persoana pentru a felicita pe fostul campion mondial. Garry Kasparov a primit medalia de aur a orasului Bastia si primarul a tinut sa il salute pe acest “aparator curajos al valorilor universale”.

900 de oameni urmaresc  simultanul la 5 mese al  lui Kasparov!

In sala teatrului unde au avut loc demonstratiile lui Kasparov prin simultanul oferit au fost urmarite de peste 900 de oameni! Urmatoarea destinatie este Ajjacio unde va sustine alt simultan demonstrativ.


Partidele jucate de Kasparov le puteti vedea dand click aici

5 Comentarii

 • Strategos

  Sub numele de Rafael pe playchess se ascunde, in realitate, identitatea lui Gary Kasparov? Daca da, atunci, nu departe de ieri, de fapt, de alaltaieri, Rafael a jucat impotriva lui Aikiigm, adica impotriva talentatului nostru compatriot Alexandru Manea. Niste partide fara istoric…, insa si eu m-as simti extrem de onorat sa joc contra unui maestru desavarsit al sahului, chiar daca pierd intr-o manier categorica.

  octombrie 28, 2008 - 1:48 am Raspunde
 • ceausescuiulian

  Ai urmarit partidele despre care spui Strategos?Poate ne poti ajuta cu ele din baza ta de date. Alexandru vroia sa participe pe turneele Colosseum si nu putea cu nickul sau original. Pana la urma nu am mai asteptat asa de mult sa revina si sub alta forma. Ar fi interesant sa vedem partidele lui Kasparov cu talentatul Alex Manea. Stiam si eu ca este legenda cu Rafael pe playchess, insa nu l-am prins live, mai ales pentru ca am mult de lucru si nu il urmaresc. Desi as putea sa astept tot timpul daca as stii ca apare marele nostru Super Garry!

  octombrie 28, 2008 - 2:28 am Raspunde
 • Heto

  Ca stil poate fi Kasparov, lumea asa zice, oricum este un super jucator.

  octombrie 28, 2008 - 1:10 pm Raspunde
 • Gergely Szabo

  Am auzit si eu legenda “Rafael=Kasparov”, dar din cate stiu eu, Rafael este, de fapt, Peter Svidler. Kasparov intra uneori pe playchess cu nick-ul “Garry Kasparov”, dar nu are nici o partida jucata, comenteaza partide importante care se transmit live (de genul Anand-Kramnik). Dar cine stie…poate Rafael sa fie totusi “Jupanul”? 🙂

  octombrie 28, 2008 - 2:44 pm Raspunde
 • Strategos

  Am urmarit doua sau trei partide (totusi, parca doua, nu stiu sa fi fost mai multe), dar nu detin o baza de date in general!
  Oricum, pe forum, lumea discuta ca e posibil ca, sub pseudonimul de Rafael, sa se ascunda identitatea lui G. Kasparov.
  Imi mai functioneaza contul philopoemen, dar de care nu prea vreau sa ma folosesc (ma tem ca daca joc un anumit numar de partide voi pierde si acest cont provizoriu). De fapt, ma folosesc pur si simplu de acest cont ca sa urmaresc partidele jucate de maestrii desavarsiti. Ma uit ore in sir (exagerez, fireste!!!) la cat de frumos joaca, de exemplu, Nigel Short. Dar sa stiti ca am constatat cu o deosebita placere ca avem si noi cu ce sa ne mandrim in lumea sahului pe internet!

  octombrie 28, 2008 - 6:12 pm Raspunde

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.