La Olimpiada de la Dresda s-au batut deja toate recordurile

Dresda, Olimpiada recordurilor

Numar istoric  de federatii participante la marele eveniment al Olimpiadei de sah de la  Dresda, Germania. Dupa terminarea inscrierii oficiale a federatiilor din 19 septembrie 2008, se asteapta peste 2000 de participanti la acest megaeveniment sahist mondial. Cei 2000 sunt reprezentati din jucatori, capitani de echipa, arbitrii , delegati, oficiali si alti invitati care sunt asteptati sa ajunga la Dresda intre 12-25 noiembrie 2008.

La Olimpiada Reformei se astepta o infuzie de tinerete

Cu 152 de federatii participante Olimpiada de la Dresda intrece Olimpiada de la Torino cu 7 natiuni, in Italia fiind numai 145 de natiuni participante. Participarea natiunilor este de 275 de echipe reprezentative 156 de echipe masculine si 119 de  echipe feminine, in care sunt incluse dupa cum se stie si echipa secunda a Germaniei si inca 3 selectionate din Germania. Dupa ce a mai depasit un record de participare la natiuni, in Germania se va depasi cu mult numarul participantilor la acest mult asteptat eveniment din aceasta toamna.

Mascota Olimpiadei Dresda 2008

Olimpiada de la Dresda este numita si Olimpiada reformelor pentru ca au fost facute schimbari multumitoare pentru evolutia si spectacolul sahului. Amintim doua dintre ele foarte interesante:

1) Jucatorii care  nu vor fi la tabla cand va incepe meciul vor pierde automat si imediat meciul!

2) Se aplica regula Sofia pentru prima oara la o Olimpiada, pentru ca remiza nu poate fi consemnata decat dupa efectuarea a 30 mutari.

0 Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicata.